A WBCSD elnökének levele a G20 államoknak: A Párizsi Egyezményt továbbra is prioritásként kell kezelnünk

Ma a világ 20 legnagyobb gazdaságának pénzügyminiszterei és jegybankelnökei gyűlnek össze Washingtonban az IMF/Világbank találkozója során, ezalatt mi arra ösztökéljük őket, hogy a G20 napirendjén tartsák a Párizsi Egyezményt, a klímapénzügyet és az FSB TCFD top prioritásait.

A viták kulcsfontosságú eleme lesz a klímaváltozás.

Így az üzleti élet véleménynyilvánításának világosnak és egybehangzónak kell lennie. A vállalatok feladata, hogy felhívják a G20 szereplők figyelmét a Párizsi Egyezményben való részvételük megerősítésére – kezdve a pénzügyminiszterekkel, majd folytatva a G20 vezetők találkozóján július 7-től 8-ig.

A Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) eléréséhez elengedhetetlen a klímaváltozás megállítására tett beavatkozások megvalósítása. Ha ez sikerül, nem csak a 13-as számú klímaváltozáshoz kapcsolódó cél megvalósulásához járulunk hozzá, hanem pl.: az egészséggel, a közösségekkel, az éhezéssel, az energiával és a városokkal kapcsolatos célok megvalósulásához is.

A Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) elérése innovációt, növekedést és fejlődést generál, ami 2030-ig világszerte 380 millió munkahelyet, és emellett legalább 12 trillió dollár üzleti értéket is teremt majd.

A nyilvános verzió a következő linken érhető el, angol nyelven: https://goo.gl/NHC9Gn.

A következő héten leveleket osztunk meg, amiket a vezérigazgatók írhatnak alá, hogy elküldhessük a G20 államok vezetőinek, még a májusban megrendezendő Sherpa-i találkozó előtt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?