Felmérés

A Felmérések a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) „A vállalati fenntarthatóság komplex értelmezése” című Ajánlását aláíró vállalatok véleményét mutatják a vál­lalati fenntarthatóság aktuális állapotára, trendjeire, jövőbeni kilátásaira és saját gyakor­lataikra vonatkozóan.

Az adatfelvétel elektronikus formában terjesztett strukturált kérdőív segítségével történik. Az adatok elemzését és az eredmények megfogalmazását mindig szakértő végezte, a munkát dedikált munkacsoport és a BCSDH munkatársai segítették. A felmérés nem tekinthető reprezentatívnak, ugyanakkor az eredmények a vállalati fenntarthatóságot meghatározó, elkötelezettségüket nyíltan és konkrét akciókon keresztül bizonyító vállalatok véleményét mutatja.

 

Felmérés 2019- Változó vízviszonyok – változó gazdaság

A  2019-es felmérésünk és az Action2020 program fókuszában egyaránt a víz állt. Ismételten megvizsgáltuk a fenntarthatóság
legfontosabb trendjeit, valamint azt, hogy mit tesznek a felelős vállalatok a fenntartható vízgazdálkodásért.

Felmérés 2019 (Action2020 Kiadványba épülő adatokkal)

 

Felmérés 2018 – A vállalati szféra elkötelezett az SDG-k megvalósítása mellett

A 2018-as felmérés Magyarországon az elsők között vizsgálta a Fenntartható Fejlődési Célok vállalati teljesülését, emellett feltérképezte a fenntartható életmód elterjedésének lehetőségeit, valamint az alapértékek tiszteletének megvalósulását.

Felmérés 2018.

 

Felmérés 2017 – A vállalatok viszik tovább a fenntarthatóság ügyét

A 2017-es Felmérésben azon túl, hogy az Ajánlást aláíró szervezetek hogyan látják a vállalati fenntarthatóság aktuális állapotát, trendjeit, jövőbeni kilátásait, a felmérés fókuszában a környezeti felelősségvállalás állt.

Felmérés_2017

 

Felmérés 2016 – Akadályozó vagy előmozdító a vállalati átláthatóság Magyarországon?

A 2016-os Felmérésben azon túl, hogy az Ajánlást aláíró szervezetek hogyan látják a vállalati fenntarthatóság aktuális állapotát, trendjeit, jövőbeni kilátásait, a felmérés fókuszában az átlátható működés állt.

Felmérés_rövid_2016

Idén első alkalommal elérhető a 2016-os Felmérés részletesebb elemzése is:

Felmeres_teljes_elemzes_2016

 

Felmérés 2015 – A vezetői példamutatás és elkötelezettség kulcsfontosságú

A 2015-ös Felmérésben azon túl, hogy az Ajánlást aláíró szervezetek hogyan látják a vállalati fenntarthatóság aktuális állapotát, trendjeit, jövőbeni kilátásait, a felmérés fókuszában a felelős vállalatirányítás állt.

Felmeres_2015

 

Felmérés 2014 – Kiszámíthatóbb környezet kell a fenntarthatóság előmozdításához

A 2014-es Felmérésben az általános trendek és eredmények vizsgálatán túl külön fókuszt kapott a fenntartható fejlődés stratégiai integrálásának körüljárása.

Felmeres_2014

 

Felmérés 2013 – A fenntartható működés nem opció, hanem üzleti cél

2013-ban készült az első felmérés az általános trendekről és eredményekről.

Felmeres_2013