100 oktatási intézmény udvarát zöldíti be a K&H

555 fával és 1110 cserjével gyarapodik 100 oktatási intézmény udvara országszerte a K&H hűsítő ligetek programban 2022 ősz és 2023 tavasz között. A fenntarthatóságot évek óta fókuszba helyező K&H Csoport 50 millió forintból valósítja meg a kezdeményezést, amely nemcsak a klímaváltozás elleni harcra hívja fel a figyelmet, de élhetőbb környezetet is teremt a fiatal generációnak és a gyerekek környezettudatos neveléséhez is hozzájárul.  

kéz a kézben a zöldítés és a környezettudatosságra nevelés

A K&H nagy gondot fordítunk arra, hogy fenntartható fejlődést célzó intézkedéseinkkel óvja a bolygót. Szerteágazó társadalmi kezdeményezésekkel szeretné felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, és tenni azért, hogy a jövő társadalma egy élhető környezetben teljesedhessen ki.

Ennek jegyében indult el 2022-ben a K&H hűsítő ligetek program, amely célja, hogy fák és bokrok ültetésével növelje a zöld növényzetet az oktatási intézmények udvarán, megismertetve a gyermekekkel azok jótékony hatásait és hozzájárulva a környezettudatosságra neveléshez.

ideális helyszín a kikapcsolódásra

A program keretében 2023 májusáig 100 iskolában, óvodában és bölcsődében összesen 555 Magyarországon őshonos fát és 1100 cserjét ültet el a K&H a 10 millió Fa Alapítvány szakmai együttműködésével. A fák néhány év múlva lombos növényekké terebélyesednek, amelyek árnyékában a gyerekek játszhatnak, pihenhetnek. A dús növényzet a hűs árnyék mellett csökkenti az udvar hőmérsékletét és több állatfajnak is otthont adhat.

A K&H hűsítő ligetek program az alábbi helyszíneken valósul meg:

a gyerekek is szívesen bekapcsolódnak

A kezdeményezésbe a diákokat is tevékenyen bevonják: a gyerekek részt vesznek a növények elültetésében, gondozásában, és testközelből is megtapasztalhatják, milyen jótékony hatásokkal rendelkezik egy lombos fa. A program az iskolák környezetvédelmi pedagógiai tanmenetébe is beépül, kiemelve, hogy milyen fontos a zöld felületek növelése a klímaváltozás elleni küzdelemben.