3 óra, 30 munkatárs, 1000 facsemete

Az Allianz Hungária számára fontos a környezetünk és a természet védelme, hiszen biztosítóként hosszú távon kell gondolkodnunk, terveznünk és felelősséget vállalnunk, nem csak az ügyfeleinkért, hanem a jövő generációiért is. A globális klímaváltozás elleni harcot társadalmi felelősségvállalási tevékenységeink során is szem előtt tartjuk, ezért 2016-ban az első önkéntes munkát az Erdőmentők Alapítvány bevonásával szerveztük meg. A keresztúri erdőben 3 óra alatt, 30 munkatárs, összesen 1000 fekete nyárfacsemetét ültetett el. Azt a fajta alkotómunkát végeztük, amellyel nem csak magunkért, saját környezetünkért, hanem gyermekeink, de még inkább unokáink élhetőbb világáért tehettünk, kézzel fogható, maradandó értéket teremtettünk.

Fa- és erdőültetéskor fontos szem előtt tartani, hogy minden esetben engedélyre és szakemberek bevonására van szükség az ültethető fafaj és a megfelelő helyszín kiválasztásához. A fafaj meghatározásánál sok szempontot vesznek figyelembe (pl. a talaj szerkezetét, a vízellátottságot, stb.), és az adott fafaj életben maradási esélyét is megvizsgálják.

Néhány érdekesség az elültetett fákról:

  • A nyárfa egy gyorsan és látványosan növő faj, ám élettartama viszonylag rövid, körülbelül 50 évig él.
  • Egy 50 éves fa átlagosan 200 kg szennyező anyagot képes kiszűrni évente tavasztól-őszig. 1000 fa összesen 200 tonnát.
  • Egy 50 éves fa 50 kg oxigént termel és kb. 68 kg szén-dioxidot dolgoz fel egy vegetációs időszakban.
  • Egy 50 éves fa mintegy 4 köbméternyi vizet párologtat el a vegetációs időszak során, 1000 fa tehát körülbelül 4000 köbméternyi víz elpárologtatásával járul majd hozzá a hűs levegőhöz.
  • 1000 fa nagyjából 100 fészkelőhelyet biztosít évről-évre.

„Az egész szombati napomat végigkísérte az a fajta izomláz, amelynél az ember tudja: bőven megérte. Társaságunk társadalmi felelősségvállalási projektje egy olyan égető problémára való reagálással kezdte a jövő szebbé és élhetőbbé tételét, amely hosszú távon megváltoztatja a világunkat – néhány kollégával együtt ezer facsemetét ültettünk, így bátran kijelentem, hogy az erdőültetési akció sikeres és hatékony volt. Mostantól minden levegővételnél eszembe jut, hogy mi is hozzájárultunk a tiszta levegő utánpótlásához. Büszkén meséltem eddig is mindenkinek, hogy az Allianz csapatához tartozom, de ezt a büszkeséget minden alkalommal csak növelik a kollégák és a Társaság, amikor csoportosan megmutatjuk, hogy együtt – a legkülönbözőbb területekről – képesek vagyunk változatos színtereken és témákban is jobbá tenni a világot.”

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?