Magyar Suzuki a fenntarthatóságért

A Magyar Suzuki Zrt. a gyártási folyamatok során a minőség mellett kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra, a fenntarthatóság szempontjainak megfelelően. Az Esztergomban alkalmazott technológiai folyamatok irányítási módszere megfelel az ISO 14 001 környezetirányítási és az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer szabványelőírásainak. A jelenleg gyártott modellekbe kizárólag az Euro 6 környezetvédelmi szabványnak megfelelő motorokat épít be. Megújult környezeti politikája szerint a vállalat a kibocsátott illékony szerves vegyületek (VOC) légszennyezési mértékét a jogszabályi előírásoknak megfelelve biztonsággal 45 g/m2 alatt tartja. A keletkező veszélyes hulladékok fajlagos mennyiségét folyamatosan csökkenti, különös tekintettel a keletkező lakk- és festékiszapokra. A közvetett környezeti kockázatok csökkentése, a hulladékok legmegfelelőbb elhelyezése érdekében a Magyar Suzuki a veszélyes hulladékok elszállításakor előnyben részesíti azokat a cégeket, amelyek saját veszélyeshulladék-égetővel és -lerakóval rendelkeznek.

A természeti kincsek megőrzése érdekében a Magyar Suzuki az energiafelhasználás csökkentésével közvetlen és közvetett módon is hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, továbbá az ipari vízfelhasználás optimalizálásával a felszín alatti vízkészletek védelméhez. A vállalat arra törekszik, hogy növelje a hasznosítható hulladékok arányát és csökkentse a lerakott ipari hulladékok fajlagos mennyiségét.

A Suzuki az elsők között alakította ki hazai roncsautó-átvevő hálózatát a Magyarországon érvényes ELV-szabályozásnak, vagyis a hulladékká vált gépjárművekről szóló EU-s és hazai kormányrendeletnek megfelelően, szem előtt tartva az újrahasznosítást, kerülve a veszélyes anyagok felhasználását.

Annak érdekében, hogy tiszta környezetet és szolidáris társadalmat örökítsen a következő generációra, a Magyar Suzuki anyavállalata, a Suzuki Motor Corporation (SMC) „Suzuki Környezetvédelmi Terv 2015” néven környezetvédelmi kezdeményezést hozott létre. Ehhez társul a „Suzuki Biodiverzitás-megőrző Program”, amelynek célja a fajok sokféleségének védelme és fenntartható hasznosítása az SMC tevékenységei során. Mindkét kezdeményezés a Suzuki Globális Környezetvédelmi Chartáján alapul.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?