40 millió forint támogatás a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjában

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjának júniusban lezárult negyedik fordulójában ismét több tízmillió forintnyi támogatást osztott szét összesen 168 civil szervezet között. Az áruházlánc évek óta működteti a helyi közösségeket segítő, közösségépítő, környezetszépítő, illetve felzárkóztató, fejlesztő programok megvalósítását támogató programját. A kezdeményezés negyedik körében a korábbiaktól eltérően már valamennyi, a szavazási fordulóba bejutott szervezet kapott támogatást, egyenként 400, 200, illetve 100 ezer forintot, az érkezett szavazatok arányában.

Az „Ön választ, mi segítünk” program során a győztes projektekről mindig a Tesco vásárlói döntenek, akik a vásárlások után kapott zsetonnal szavaznak a számukra legszimpatikusabb kezdeményezésre. A program legutóbbi fordulójában az áruházlánc vásárlói – összesen 168 szervezet kezdeményezésére adhatták le voksukat; az egy hónapos szavazási időszak alatt országszerte összesen közel 3 millió zsetont dobtak be. A Tesco így összesen 40 millió forinttal támogatta a programok megvalósulását.

Az „Ön választ, mi segítünk” pályázatra 2018 tavaszán is több száz civil szervezet pályázott, melyek közül az áruházlánc független szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum által felkért szakértők választották ki a továbbjutókat, majd a vásárlók szavazták meg a nyerteseket. Országosan a budapesti Aréna Plaza áruházban dobták be a legtöbb zsetont, de a Szeged Rókusi körút Extra áruház és a győri Herman Ottó utcai szupermarket vásárlói is aktívan támogatták a közösségépítő kezdeményezéseket.

„Az „Ön választ, mi segítünk” pályázatot már négyszer hirdettük meg. Eddig összesen 338 helyi közösségépítő program megvalósulását támogattuk több mint 100 millió forinttal. Öröm látni évről évre, ahogy a Tesco által nyújtott támogatás segítségével megvalósuló kezdeményezések milyen sokféle módon segítenek a helyi közösségeknek. Azoknak sem kell azonban csüggedniük, akik a negyedik fordulóban nem kaptak támogatást – októberben indul az ötödik kör, érdemes figyelni a program weboldalát. ” – mondta el Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?