50 000 dollárt érhet egy ötlet, ami a mezőgazdasági termelőket segíti a klímaváltozással szemben

50 000 dollárt és mentori támogatást ajánlott fel a Dreher Sörgyárakat is magában foglaló európai cégcsoport, az Asahi Breweries Europe Group azoknak a fiataloknak, akik ötleteikkel segítik a mezőgazdasági termelőket, hogy jobban tudjanak alkalmazkodni a klímaváltozás kihívásaihoz. A vállalat ezzel csatlakozik a Fenntartható Fejlődési Célokat (SDG) támogató LEAD 2030* kezdeményezéshez. A díj azokat a fiatal innovátorokat és startupokat célozza, akik hatékony megoldást dolgoznak ki a fenntartható mezőgazdaság elősegítésére.

A kezdeményezés a klímaváltozással kapcsolatos lépések részeként olyan megoldást keres, amely hozzájárul a jövő fenntartható mezőgazdaságához és lehetővé teszi a termelők számára, hogy csökkentsék kibocsátásukat, vagy egyéb módon alkalmazkodjanak az elkövetkező évtizedek éghajlati kihívásaihoz. A klímaváltozás mára minden földrészt, minden országot érint, és a mezőgazdaságban dolgozók az egyik leginkább veszélyeztetett csoport. Minden élelmiszer ellátási láncban központi szerepet játszanak, így a sörgyártásban a komló és a maláta esetében is. Égető szükség van arra, hogy a mezőgazdaságban dolgozók több segítséget kapjanak ahhoz, hogy megküzdjenek a már most észlelhető változásokkal, és hogy alkalmazkodni tudjanak a jövőbeni éghajlati körülményekhez.

„Az Asahinál arra is fókuszálunk, hogy a termelőkkel közösen dolgozva segítsünk megoldásokat találni a klímaváltozással kapcsolatos kihívásokra. Ennek szellemében működik az olaszországi Campus Peroni, amely innovációs központként közreműködik a fenntartható mezőgazdaság fejlesztésében és népszerűsítésében, a csehországi Plzensky Prazdroj Víz a komlónak kezdeményezése, és számos más helyi partnerségünk termelőkkel, szövetkezetekkel és kutatókkal azokban az országokban, amelyekben jelen vagyunk. A Lead 2030-hoz csatlakozva további lehetőségeket kapunk arra, hogy kiemelt partnereinket támogathassuk” – mondta el Drahomira Mandikova, az Asahi Breweries Europe Group vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója, aki mentorként segíti majd a nyertes projektet. Az ösztöndíjra a fiatal innovátorok 30 éves életkorig bezárólag jelentkezhetnek 2020. március 20-ig a LEAD 2030 weboldalán. A nyerteseket 2020. május 15-ig választják ki. A nyertes megoldás a projekt megvalósításához 50 000 dolláros pénzjutalmat, valamint mentori támogatást kap.

Jelentkezz itt.


* A LEAD 2030 a világ legnagyobb ösztöndíjalapja a Fenntartható Működési Célok elérését lehetővé tevő innovatív megoldásokat kidolgozó fiatal vezetők számára, a világ vezető vállalatainak finanszírozásában.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?