Együtt a fenntarthatóságért: a Daikin utat mutat

Február közepén több mint 500 részvevő gyűlt össze Koppenhágában, a Daikin VRV-csúcstalálkozón. A rendezvényen a légkondicionáló- és hűtőberendezések, valamint hőszivattyúk egyik európai piacvezető gyártója azokat a már elindított főbb lépéseket mutatta be, melyek rendszereik környezeti hatását hivatottak csökkenteni a 2050-re kitűzött CO2-semlegességi célt elérése érdekében. Ezek között volt az energiahatékony és alacsony globális felmelegedési potenciálú mini VRV 5 bemutatása, vagy az úttörő L∞P by Daikin védjegy és eljárás prezentálása, amely új VRV-rendszerekben újrahasznosított hűtőközeg alkalmazására utal.

A csúcstalálkozó fenntarthatósági tematikáját tükrözendő, helyszínnek találóan Koppenhágát választották, amely 2014-ben ’Európa zöld fővárosa’ volt. A rendezvényen a Daikin igazi ’Zöld élményt’ biztosított a résztvevők számára. Ez magába foglalta a teljes papírmentességet, a helyi tömegközlekedés igénybe vételét és a helyileg előállított ételek felszolgálását. A Daikin kompenzálta a résztvevők érkezésével és távozásával fellépett teljes CO2-kibocsátást is, így a rendezvény teljes mértékben szén-dioxid-semleges volt. A kompenzálással összegyűlt bevételt az indiai Rádzsasztán városában lévő projekthez juttatták el, mely azokat a gazdálkodókat támogatja, akik az aratáskor keletkező hulladékot egy biomassza telepre szállítják, ahol az összegyűlt hulladékból energiát állítanak elő. Ezzel a széndioxid-kibocsátás csökkentése mellett több munkahely is létesíthető a régióban.

‘Az együtt a fenntartható jövő megvalósításáért’ témakörrel a fókuszban, a csúcstalálkozón informatív előadásokon, tréningeken és kiállításon keresztül a Daikin által kínált azon termékek és szolgáltatások széles skáláját prezentálták, amelyek mindegyike hozzájárul a karbon-lábnyom csökkentéséhez,  természeti erőforrásaink megkíméléséhez. Ilyen új, innovatív megoldás a 70 százalékkal alacsonyabb globális felmelegedési potenciálú VRV 5 berendezés, a körforgásos gazdaság elvén működő újrahasznosított hűtőközeg alkalmazás, vagy a Daikin Cloud Service intelligens vezérlés is.

„Egyfelől saját karbon lábnyomunkat csökkentjük, másfelől olyan piaci megoldásokat kínálunk, amelyek üzleti partnereink számára is lehetővé teszik, hogy mérsékeljék üvegházhatásúgáz-kibocsátásukat. A VRV csúcstalálkozó szimbóluma három levél volt, mely az előttünk álló három legfontosabb cselekvési irányt jelképezi: az innovációt, körforgásos gazdaságot és intelligens vezérlést” – nyilatkozta Bernard Dehertogh, a Daikin Europe kereskedelmi DX termékcsoport vezetője.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?