85 millió forint adomány gyűlt össze a Tescóban a rászoruló családoknak

2021 adventjén az Ökumenikus Segélyszervezet 26. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A szeretet.éhség. mottóról és a mézeskalácsszívről ismert felhívás hatására több mint 700 ezren csatlakoztak a Segélyszervezet célkitűzéseihez, köztük állandó partnerként a Tesco, ahol több mint 332 ezer adománykupon kelt el.

A Segélyszervezet 2021-ben is azért hirdetett összefogást, hogy rászorulók ezreinek tegye szebbé az ünnepét, és segíteni tudja a nélkülözőket és bajbajutottakat. Az adománygyűjtés fókuszában ugyanakkor most sem csak az ajándékozás, hanem a Segélyszervezet egész éves szegénység elleni küzdelme volt, melyet országos intézményhálózatán keresztül folytat az év 365 napján.

Az összefogáshoz ez alkalommal is számos módon lehetett csatlakozni, melynek eredményeként a 2021. évi Országos Adventi Pénzadománygyűjtés során összesen 273 141 472 forint felajánlás érkezett. A Tesco áruházak kasszáinál, illetve a Tesco weboldalán megvásárolható adománykuponokból 84 millió forintnyi adomány gyűlt össze, amit a vállalat saját felajánlásával 85 millió forintra egészített ki. Az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként a sikerben a gyűjtés állandó arcán, Kovács Koko Istvánon, valamint a vásárlókon túl fontos szerepe volt az adománykuponok értékesítését végző pénztáros munkatársaknak is.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?