90 + 40 millió forint támogatás a bajban

A Tesco már több mint egy évtizede rendszeresen támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, annak stratégiai partnereként. Az együttműködés ideje alatt a vállalat nem csupán a szervezet évről évre visszatérő akcióihoz csatlakozik, de rendszeresen hozzájárul annak rendkívüli helyzetekben indított humanitárius segélyakcióihoz is.

A kiskereskedelmi áruházlánc 2022-ben immár 13. alkalommal csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez, mely december 24-én zárult le az áruházakban. A vásárlók a kampány során összesen 226 853 darab kupont vettek az áruházlánc üzleteiben és online, melynek révén több mint 57 millió forint gyűlt össze a rászorulók javára, amit a vállalat 60 millió forintra egészít ki. Ezt az összeget az áruházlánc az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkájuk során nélkülöző családok támogatásra fordítja.

Az áruházlánc az Adventi Adománygyűjtés mellett többek között a szervezet Kapaszkodó programját is rendszeresen támogatja, stratégiai partnerként pedig az ukrajnai menekülteknek nyújtott azonnali, közös segítséggel nemrég új szintre emelte együttműködését az Ökumenikus Segélyszervezettel. Ezért is döntött úgy a Tesco, hogy az idei évben 10 millió forinttal járul hozzá a Segélyszervezet Folytatási Alapjához, hogy az a takarékossági intézkedések ellenére fennálló kedvezőtlen pénzügyi helyzetben is biztosítani tudja folyamatos működését.

Sajnos, a tavalyi évhez hasonlóan 2023 év elején is szükség volt a vállalat rendkívüli támogatására, a Tesco Magyarország 20 millió forinttal járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet humanitárius segélyakciójához, amely a törökországi és szíriai földrengés miatt otthontalanná lett családokat támogatja. Emellett a Tesco Csoport több mint 40 millió forintnak megfelelő fontot adományoz a földrengés károsultjainak támogatására a Vöröskereszten keresztül.