A BASF lezárta több Bayer üzletág és eszköz akvizícióját

Ezzel kiegészíti saját növényvédelmi, biotechnológiai és digitális tevékenységeit; belép a vetőmagnemesítés, előállítás és kereskedelem területére

Új innovációs és növekedési lehetőségeket teremt

Hozzávetőleg 4500 tapasztalt szakember lép be a BASF Mezőgazdasági megoldások csapatába

A BASF sikeresen lezárta több Bayer üzletág és eszköz akvizícióját. Az ügylet kiegészíti a BASF saját növényvédelmi, biotechnológiai és digitális tevékenységeit, és ezzel a vállalat belép a vetőmagnemesítés, előállítás és kereskedelem területére.

„Ez a stratégiai jelentőségű lépés kiváló eszközökkel gyarapítja egyébként is jelentős mezőgazdasági megoldásportfóliónkat, valamint még innovatívabb megoldásokat tesz lehetővé. Ezáltal változatosabb és vonzóbb ajánlatokat tudunk kínálni ügyfeleink számára” – nyilatkozta dr. Martin Brudermüller, a BASF SE igazgatótanácsának elnöke és technológiai igazgatója.

„A most végrehajtott akvizíció átalakítja a BASF szerepét a mezőgazdaságban. Megerősíti a mezőgazdasági megoldások terén elfoglalt piaci pozíciónkat, és megteremti a növekedés új lehetőségeit” – tette hozzá Saori Dubourg, a BASF SE igazgatótanácsának tagja, a BASF Mezőgazdasági megoldások divízió felelőse. „Nagy várakozással tekintünk a közös út elé, és örömmel üdvözöljük új kollégáinkat a BASF-nél.”

Miután a Bayer felvásárolta a Monsanto vállalatot, a BASF 2017 októberében és 2018 áprilisában aláírta a Bayer által felajánlott üzletágak és eszközök megszerzésére vonatkozó szerződéseket, amelyekben 7,6 milliárd euró készpénzes vételárról állapodtak meg. Az akvizíció során nagyjából 4500 alkalmazott lép be a BASF kötelékébe. A megállapodások tartalmazzák a Bayer globális glufozinát-ammónium-üzletágát, a vetőmagüzletágat, beleértve a fajtajellegek kutatási és nemesítési lehetőségeit, valamint a kulcsfontosságú kapásnövények védjegyeit a legfontosabb piacokon, a zöldségvetőmag-üzletágat, a hibrid búza K+F platformját, számos vetőmagkezelésre szolgáló terméket, bizonyos, leginkább ipari alkalmazású glifozátalapú herbicidek európai jogát, a teljes xarvioTM digitális gazdálkodás platformot, valamint bizonyos nem szelektív növényvédőszerekhez és nematicidekhez kapcsolódó kutatási projekteket. Ezek az ügyletek a zöldségvetőmag-üzletág kivételével mára már lezajlottak; ez utóbbi lezárása 2018 harmadik negyedévében várható.

A felvásárlással még több eszköz válik elérhetővé a termelők számára, amellyel növelhetik hozamukat, terményeik minőségét és gazdaságosságukat. „A még jelentősebb K+F fejlesztéseknek köszönhetően hatékony megoldásokat biztosítunk a vetőmagok kezelésétől kezdve egészen a betakarításig, fokozva ezzel a piaci versenyt. Ezáltal ügyfeleink számára számos választási lehetőséget tudunk biztosítani a jelenben és a jövőben egyaránt – fejtette ki Markus Heldt, a BASF Mezőgazdasági megoldások részlegének elnöke. „A több hónapig tartó, az üzletágak zökkenőmentes átadását és az alkalmazottak gördülékeny átvételét célzó előkészületek végeztével már mindenki nagyon szeretné elkezdeni a munkát – új csapatként, kibővített üzleti lehetőségekkel.”

Annak érdekében, hogy kibővített mezőgazdasági üzleti tevékenysége tükröződjön a nevében is, a BASF új nevet adott a divíziónak: a korábbi Növényvédelem elnevezést felváltotta a Mezőgazdasági megoldások név.

 

 

 

 

A BASF Mezőgazdasági megoldások divíziójáról

Gyorsan növekvő népessége miatt a világ egyre inkább függ attól, mennyire vagyunk képesek fenntartható mezőgazdaságot és egészséges környezetet létrehozni és fenntartani. A gazdálkodókkal, mezőgazdasági szakemberekkel, növényvédelmi szakértőkkel és másokkal együtt az a feladatunk, hogy erről gondoskodjunk. Ezért fektetünk be jelentős K+F projektekbe és széles spektrumú portfólióba, amely magába foglalja a vetőmagokat, fajtajellegeket, a vegyi és a biológiai növényvédelmet, a talajgazdálkodást, a növényegészséget, a kártevők elleni védekezést és a digitális gazdálkodást. A laboratóriumban, a földeken, irodákban és a termelésben dolgozó szakértőcsoportok segítségével összekapcsoljuk az innovatív gondolkodást és a gyakorlatot, és így valóban működőképes elképzelések jönnek létre, amelyek a gazdálkodók, a társadalom és a bolygó javát szolgálják. 2017-ben a divíziónk 5,7 milliárd euró értékesítési eredményt ért el. További információt talál a www.agriculture.basf.com honlapon vagy bármelyik közösségi oldalunkon.

BASF-ről

A BASF-nél fenntartható módon végezzük vegyészeti tevékenységeinket. A gazdasági sikert a környezetvédelemmel és a szociális felelősségvállalással is ötvözzük. A BASF csoport több mint 115 000 alkalmazottja szinte minden szektorban és a világ szinte összes országában azon dolgozik, hogy ügyfeleink sikeréhez hozzájáruljon. Portfóliónk öt szegmensre osztható: Vegyi anyagok, teljesítményjavító termékek, funkcionális anyagok és megoldások, mezőgazdasági megoldások, valamint olaj és gáz. 2017-ben a BASF több mint 64,5 milliárd euró értékesítési eredményt ért el. A BASF részvényeket a frankfurti (BAS), a londoni (BFA) és a zürichi (BAS) tőzsdén értékesítik. További információt a www.basf.com oldalon talál.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?