A MOL beszáll a nemzetközi műanyag-újrahasznosítási üzletbe

A MOL-csoport stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az úttörő műanyag-újrahasznosítási technológiát kidolgozó német APK vállalattal, melynek oldószeralapú folyamata képes komplex műanyaghulladékokból magas minőségű polimereket előállítani.

A MOL-csoport kiemelten fontosnak tartja a fenntarthatóságot, ezért azon dolgozik, hogy választ adjon a műanyagok újrahasznosításával kapcsolatos kérdésekre és elvárásokra. A Merseburgban működő, innovatív német vállalattal kötött együttműködési megállapodás az első lépés azon az úton, melynek célja, hogy a MOL a régió vezető műanyag-újrahasznosító vállalatává váljon. Az együttműködés első elemeként a MOL támogatást nyújt az APK vállalat merseburgi üzemének befejezéséhez, amely az innovatív, oldószeralapú Newcycling® folyamat első üzemeként szolgál majd, de tervezzük, hogy az eljárást később a MOL fő működési területein is bevezetjük.

Horváth Ferenc, a MOL-csoport Downstream üzletágának ügyvezető igazgatója a következőket nyilatkozta: „A MOL 2030 stratégiának megfelelően tovább erősítjük petrolkémiai üzletágunkat, és stratégiai együttműködéseink révén tudásintenzív iparágakba is belépünk. Az a célunk, hogy vezető szerepet töltsünk be az újrahasznosítás terén Közép-Kelet Európában, a mai megállapodás pedig e folyamat első mérföldköve. Egyre nagyobb az újrafeldolgozott műanyagok iránti kereslet, vállalatunk pedig elkötelezett az újrahasznosítás és a fenntarthatóság mellett. A MOL a közép-kelet-európai polimer piac jelentős szereplőjeként az innovatív APK vállalattal közösen dolgozik a jövőben a Newcycling® technológia továbbfejlesztésén, és közép-európai bevezetésén.”

A MOL-csoport 2030-as stratégiájának egyik sarokköve a vállalat petrolkémiai értékláncának kiterjesztése. Ennek keretében vállalatunk a következő évtized végéig 4,5 milliárd dolláros beruházást kíván végrehajtani különféle petrolkémiai és vegyipari növekedési projektekbe. A MOL-csoport növekedési stratégiájának keretében kiépíti újrahasznosítási kapacitását, tekintve, hogy a műanyag újrafeldolgozása jelenti a legköltséghatékonyabb és legkörnyezetkímélőbb lehetőséget a műanyaghulladékok felelősségteljes kezelése terén. A műanyag csomagolások a MOL 2030 Enter Tomorrow stratégiájának egyik fő szegmense, ahol mindkét partner meglátása szerint egyre nő a kereslet az újrahasznosított anyagok iránt.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?