A Bay Zoltán Kutatóközpont alapító tagja a #reducefoodwaste Competence Network-nek az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében

Élelmiszerhulladék megelőzéssel és kezeléssel foglalkozó kompetencia hálózatot alapított a Bay Zoltán Kutatóközpont közösen a bécsi BOKU egyetemmel és az osztrák Környezetvédelmi minisztériummal.

Az elpazarolt élelmiszer mennyisége mind világ-, mind hazai szinten olyan mértékű, mely probléma azonnali megoldásra vár. Az elérhető legjobb megoldások alkalmazása, az új elképzelések és irányok országok közti megosztása, a közös stratégiák kidolgozása nélkülözhetetlenek a fenntartható gazdasági és környezeti struktúrához.

A #reducefoodwaste szervezet egy 2019. tavaszán megalakult nemzetközi platform, amely kapcsolatot teremt a magán, állami és tudományos szektor között, lehetőséget kínál az élelmiszerlánc szereplőinek (cégek és egyének, a termesztéstől a fogyasztásig) a hálózatépítéséhez, projekt indításához, emellett projektinkubátor szerepet is betölt.

A szervezet tagjai együtt keresik azokat kompetenciákat, megoldásokat, melyek csökkentik az élelmiszerpazarlás mértékét és az élelmiszerhulladék megelőzésére fókuszálnak. A STREFOWA projekt zárásaként létrejött egyesülethez lehet csatlakozni az alábbi linken:  http://www.reducefoodwaste.eu/join-network.html

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?