A Budapest Airport intézkedései a járvány idején

A Budapest Airport már tavasszal, a COVID-19 járvány magyarországi megjelenésekor bevezette az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által kiadott ajánlásokban foglalt intézkedéseket, és azokkal összhangban folyamatosan biztosítja az utasok és a repülőtéri személyzet egészségének védelmét. Ehhez különböző biztonsági óvintézkedéseket alkalmaznak, csökkentve a koronavírus terjedésének kockázatát a repülőtéren és a repülőgépek fedélzetén.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a repülőtér-üzemeltető feladata, hogy földi kiszolgáló partnereikkel együtt garantálják az utasok repülőtéren való tartózkodásának biztonságát. Az intézkedések kiterjednek az utazás első fázisától az utolsóig; egyebek mellett a repülőtérre történő megérkezésre, a check-in folyamatára, a biztonsági ellenőrzésre, a repülőgépbe való beszállításra, a poggyászkiadásra, illetve az útlevél- és a határellenőrzésre is vonatkoznak. Az utasok és az ott dolgozók védelme érdekében figyelmeztető padló és ülésmatricák és táblák kerültek ki a távolságtartásra, maszkviselésre és a gyakori kézfertőtlenítés ösztönzésére. Az automata kézfertőtlenítők kihelyezésén túl, folyamatos és fokozott a fertőtlenítő takarítás (különös tekintettel az utasok által gyakran megérintett felületekre) és a szellőzőrendszert is folyamatosan fertőtlenítik, biztosítva így a megfelelő légcserét.

A repülőtéri intézkedések, a repülőtér ajánlásai az utasok számára részletesebben az alábbi linken érhetőek el:  https://www.bud.hu/covid_19

A cég saját munkavállalóinak érdekében is számos lépést hozott ebben a különleges helyzetben. Amellett, hogy a megfelelő védőfelszerelés viselését biztosítják a személyzet számára, ahol megvalósítható volt, térelválasztó plexiket is telepítettek az utasforgalmi területeken. Ahol lehetséges, lehetővé tették az irodai dolgozóknak az azonnali otthoni munkavégzést, akik pedig műszakban dolgoznak a repülőtéren, azok számára a műszakokat szétválasztották, hogy a különböző műszakok fizikailag ne találkozzanak egymással. A kritikus operatív munkakörökben független munkavállalói csoportok kerültek kialakításra az üzletmenet-folytonosság biztosítása érdekében.

A Budapest Airport a jelenlegi válsághelyzetben kiemelten fontosnak tartja, hogy a BUD csoport munkavállalóinak egészsége és anyagi biztonsága fennmaradjon. A vállalat számos intézkedést tett annak érdekében, hogy minél több munkahelyet megvédjen és biztosítsa a munkavállalók biztonságos munkavégzését. Április elején egy alapítvány felállításáról döntött a Budapest Airport, hogy a nehéz helyzetbe került kollégákat támogatni tudja. Ezt a kezdeményezést a vezetőség a saját fizetésének egy részének felajánlásával indította az útjára, majd a Budapest Airport részvényesei úgy döntöttek, a már befolyt összeg megduplázásával támogatják a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány tevékenységét. Az Alapítvány célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalók illetve közeli hozzátartozóinak támogatása, akiknek a koronavírus járvány okozta válság miatt veszélybe került fizikai vagy mentális egészsége, szociális biztonsága. A támogatás megítéléséről az összes körülmény mérlegelésével az Alapítvány kuratóriuma dönt. https://budcsoportmunkavallaloiert.hu/

A fenti intézkedések mellett a vállalatvezetés továbbra is minden erejét és idejét a járvány okozta válsághelyzet kezelésére fordítja.

 

 

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?