A Coca-Cola HBC csoport idén is a világ legfenntarthatóbb módon működő üdítőital-gyártó vállalata

A  Coca-Cola HBC csoport bejelentette, hogy vízfelhasználását 30, szén-dioxid kibocsátását pedig 50 százalékkal tervezi csökkenteni a 2020-ig tartó időszakban a 2010-es bázishoz képest. Cégcsoportunk új fenntarthatósági stratégiáját azután hagyták jóvá, hogy a Coca-Cola HBC immár másodszor végzett a Dow Jones Globális és Európai Fenntarthatósági Index első helyén az üdítőital-gyártók kategóriájában.

„A most tett vállalások teljesítéséhez Magyarország is jelentős mértékben járul majd hozzá, hiszen folyamatosan csökkentjük dunaharaszti és zalaszentgróti üzemeink víz- és energiafelhasználását” – mondta Tóth Valentin kommunikációs igazgató.

DJSI_logo

Hazai cégünk 2010-2014 között 8 százalékkal csökkentette az 1 liter késztermék előállításához szükséges víz és 11 százalékkal a kibocsátott szén-dioxid mennyiségét. Zalaszentgróti ásványvíz-palackozónkban működik hazánk egyik legnagyobb vízpumpás hőszivattyúja is. Társaságunk ugyanebben az időszakban duplájára növelte az újrahasznosított PET alapanyag használatát, így egyes termékeinknél már csaknem 30 százalékban használunk fel újrahasznosított műanyagot. Palackjaink az elmúlt években fogyókúrán is átestek, több mint 700 tonnával mérsékelve a felhasznált PET mennyiségét.

Mindezeken túl egy forradalmi technológiai újítás segítségével részben növényi alapanyagokból készült palackokban hozzuk forgalomba NaturAqua természetes ásványvizünket.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?