A dolgozói elköteleződéssel járó önkéntes programok üzleti racionalitásai és megtérülései

A KPMG az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együttműködve a vállalati önkéntesség témakörére szervezett CEO Brunch eseményt. A program különleges meghívott előadó vendége Aaron Hurst (USA) a The Purpose Economy c. könyv szerzője beszélt arról, hogy miképp alakítható a dolgozói részvétel dolgozói elégedettséggé. A vállalatvezetőknek fontos szerepük van abban, hogy milyen módon támogatják a vállalati önkéntességet, és miként fordítják vállalatuk javára a pro bono tevékenységekből származó előnyöket.

A program második felében vállalatvezetői panelbeszélgetés zajlott, ahol a meghívott szakértők (Zdravka Demeter Bubalo – HR Senior Vice President, MOL Group; Dale A. Martin – CEO, Siemens; Hevesi Nóra – kommunikációs igazgató, Tesco; György Ágnes – HR igazgató, Evosoft; Mike Carlson – Partner, KPMG) a „A dolgozói elköteleződéssel járó önkéntes programok üzleti racionalitásai és megtérülései” témáját járták körül.

A KPMG minden évben elkészíti CEO Outlook felmérését, amiben a cégvezetőket kérdezi meg, milyen üzleti kihívásokkal szembesülnek, milyen kockázatokra számítanak a jövőben. Idén többek között azt emelte ki, hogy a világ legnagyobb vállalatvezetőinek kétharmada szerint az agilitás az üzlet új “fizetőeszköze” és amennyiben valaki nem képes alkalmazkodni, az hamar feleslegessé válhat. Emellett hangsúlyozza, hogy a klímaváltozás vált a legnagyobb üzleti kockázattá. A vállalati önkéntes programok azért fontosak, mert felhívják az egyének figyelmét az őt körülvevő környezet problémáira, a sok egyéni vállalás közösségivé formálható, amiben a vállalatoknak is szerepük van.

Az eseményen készült videó ITT érhető el.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?