B Corp tanúsítvánnyal és “Best For The World” kitüntetéssel a környezetért

A nemzetközi B Corp tanúsítvány mellett a Biofilter Zrt. 2019-ben Vállalatirányítás kategóriában bekerült a minősített B Corp vállalatok “Best For The World” kitüntetéssel rendelkező 10%-ába.

Minden nap letesszük a szavazatunkat a világ mellett, amiben élni szeretnénk. A vásárlásainkkal, az elfogyasztott étkeinkkel, a partnereink megválasztásával, és a munkahelyünk iránti elköteleződéssel. Döntéseink során nap mint nap parányi, de meghatározó részeseivé válunk egy globális, finom összefüggésekkel átszőtt rendszernek, amelyben fogyasztóként mindannyian egyéni felelősségünk teljes tudatában sáfárkodhatunk erőforrásainkkal.

Legyél Te a változás!

A B Corporation tanúsítvány ezen felismerés mentén ösztönzi a jelenleg 64 országból csatlakozott 3000 vállalatot mérettől és szakterülettől függetlenül arra, hogy tevékenységük során legyenek mindinkább tekintettel munkavállalóikra, ügyfeleikre, beszállítóikra, a közösségre és a környezetre, amelyben működnek.

A B Corp egy olyan prominens ’vezetői klub’ létrehozására törekszik, amelynek elsődleges célja, hogy tevékenységén keresztül pozitív változást hozzon a világba, tagjai elkötelezettek abban, hogy:

  • a B Corp vállalatoknak kell képviselniük a változást.
  • minden üzletet úgy kell véghezvinni, hogy az emberek és a környezetet szem előtt tartsák.
  • termékeiken, gyakorlataikon és nyereségükön keresztül üzleteik ne okozzanak kárt, és minden érintett javát szolgálják.
  • mindez megköveteli annak a cselekvő megértését, hogy mind függünk egymástól, és így felelősek vagyunk egymásért és a jövő generációiért.

https://www.youtube.com/watch?v=7wFokAxFTKs

Hogyan kerülhet egy vállalat „a világ legjobbjai” közé?

A tanúsítvány megszerzéséhez – más védjegyekhez hasonlóan – pályázat útján juthatnak hozzá a társadalmi felelősségvállalás iránt elhivatott szervezetek. A B Corp a vállalat társadalmi, környezeti és munkavállalók számára nyújtott, felelős teljesítményét 6 fő területre fókuszáló kérdéscsoporton keresztül méri. Ezen területek a vállalatirányítás, munkavállalók, közösség, környezet, hatásmodellek és egy egyéb kategória, amelyek további alterületekre bomlanak.

A 200 pontos tanúsítási kritériumrendszer kiváló fejlődési pályát irányoz elő a tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok számára, hiszen mindig van hova továbblépni a társadalmunk, valamint mikro- és makrokörnyezetünk jobbá tétele érdekében.

Az online ingyenesen elérhető kritériumrendszert azonban jó szívvel ajánljuk azon szervezetek figyelmébe is, akik esetleg pillanatnyilag nem felelnek meg a minimum feltételeknek, viszont folyamatosan törekednek a minél tudatosabb, felelősségteljesebb működésre: https://bimpactassessment.net/?_ga=2.236857281.1744616629.1568808566-2024448056.1548236028

”Best For The World” kitüntetéssel folytatjuk

2019 szeptemberében ismét kiválasztották kategóriánként a minősített B Corp szervezetek azon felső 10%-át, akik példaértékű cselekedeteikkel leginkább megfelelnek az adott kategória elvárásainak. „Ezek az inspiráló szervezetek képviselik azokat az üzleti modelleket és ”hatás-vezérelt” vállalati stratégiákat, amelyek olyan új gazdaságot hoznak létre, ami értéket hordoz magában, újjászervez , és nem csak a tulajdonosok, de minden érintett számára közvetíti azt.” – nyilatkozta Anthea Kelsick, a kitüntetéseket kiosztó B Lab marketing igazgatója.

 

A Biofilter Zrt. Vállalatirányítás kategórián belül kapott kitüntetését többek között az alábbiakkal érdemelte ki:

  • tevékenységével hozzájárul a körkörös gazdaság megvalósulásához;
  • a vállalat társadalmi és környezeti hatására elsődleges szempontként tekint, irányelveiről tájékoztatja munkatársait;
  • időről időre méri tevékenységének környezeti és társadalmi kimeneteleit, amelyekről fenntarthatósági jelentésben tájékoztatja partnereit és a lakosságot;
  • belső folyamatszabályozásaival, intézkedésekkel és Etikai kódexének megismertetésével és betartatásával gondoskodik a szervezet megfelelő, átlátható működéséről.

Az olyan kiváló kitüntetett szervezetek listája, mint az amerikai TOMS vagy a Patagonia, megtekinthető a https://bcorporation.net/2019-best-for-the-world oldalon, ahol egyúttal számtalan további izgalmas ismeret rejtekét is felfedhetjük.

Ezúton gratulálunk minden díjazottnak, és kívánjuk, hogy hazánkban is minél több nagyszerű szervezet részesülhessen a B Corp élményben!

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?