A DSM kampánya a fenntarthatóság szellemében

A DSM, egy vezető takarmányozási és egészségügyi vállalat, melynek elsődleges feladata az állattenyésztési ágazat fenntartható fejlesztése. A vállalat a fenntarthatóság szellemében kampányt indít a globális állati takarmányozás és az állategészségügy átalakítása érdekében.

Napjainkban a népesség növekvő állatifehérje igénye óriási nyomást gyakorol bolygónk véges természeti erőforrásaira, annak ökológiai korlátait feszegeti. A népességnövekedés szükségessé teszi olyan tudományos és innovatív eljárások kidolgozását, miáltal jelentősen csökkenthetők a gazdálkodás környezetei költségei. Piacvezető vállalatként, kötelességüknek érzik, hogy a DSM-nél ennek a kihívásnak megfeleljenek, ezért kidolgoztak egy új, stratégiát melynek neve:

“We Make it Possible”.

Céljuk, az állati erdetű fehérjeforrások környezeti fenntarthatóságára megfelelő megoldásokat kínálni és felgyorsítani azon módszerek alkalmazását, amik egy élhető jövőt teremtenek.

A DSM cél-és teljesítményorientált vállalat ahol tudjuk, hogy a mezőgazdasági ágazatok önmagukban is képesek a teljes megújulásra.” -nyilatkozta a DSM Animal Nutrition and Health Vezérigazgatója, Ivo Lansbergen.

Túl sokáig hagytuk figyelmen kívül a fenntartható környezet problémáját. Azonban ez a helyzet tovább már nem tartható. Meggyőződésünk, hogy sokat tehetünk a fenntartható állattenyésztés megvalósításáért – társadalmi, pénzügyi és környezetvédelmi szempontból – olyan kézzelfogható megoldásokat kínálhatunk, melyek a legfontosabb ügyfelünknek, bolygónknak, a Földnek  jólétét szolgálják.

A fenntarthatóság a DNS-ünkben van. Szeretnénk széleskörűen elterjeszteni az új látásmódunkat a mezőgazdasági ágazatok jövőjéről és arról a szerepről amelyet ebben vállani szeretnénk. Az új stratégiai tervünk tükrözi elkötelezettségünket az iránt, hogy hogy nem csupán a globális értéklánc része kívánunk lenni, hanem arra törekszünk, hogy mi magunk legyünk a változás mely irányítja a globális párbeszédet, összekapcsolja a mezőgazdasági ökoszisztéma javait és szolgáltatásait, proaktív, új ötletek, kompetenciák és innovatív munkamódszereknek megteremtője is egyben.

„Ha nem mi, akkor ki? Ha nem most, akkor mikor?”

Az ENSZ 2, 3, 12, 13, 14 számú fenntartható fejlesztési céljaihoz igazodva a stratégiájukat 6 fenntarthatósági alappillérből alkották meg, amelyek az állattenyésztési ágazat előtt álló főbb kihívásokat jelentik.

  • Haszonállatok életteljesítményének növelése
  • A természeti erőforrások hatékony kihasználása
  • Állattenyésztés emissziójának csökkentése
  • Segítséget nyújtunk az antibiotikum rezisztencia elleni küzdelemben
  • A tengerek lehalászásának csökkentése
  • Az állati erdetű élelmiszerek minőségének javítása, élelmiszer-pazarlás csökkentése

A DSM célorientált működése, a fenntartható fejlődés, vállalaton belüli, régre visszanyúló hagyományrendszerén alapul. Az üzleti vállalkozásoknak fontos lenne ezeknek a szempontoknak érvényesítése. Fel kell lépni és el kell köteleződni ezek mellett a fenntartható törekvések mellett: ez elengedhetetlen az üzleti élet sikeressége szempontjából.”- mondta Christie Chavis VP, DSM Animal Nutrition and Health.

Egyszerre három dimenzióban teremtenek értéket:  Emberek,  Bolygó és Profit.

Alkalmazva a tudományos, innovációs és fenntarthatósági vezető szerepünket ezeken a kulcsfontosságú területeken, hiszünk abban, hogy jelentős változásokat érhetünk el az állati eredetű fehérje előállítás fenntarthatóságában.” – mondta David Nickell, VP of Sustainability & Business Solutions at DSM ANH.

A DSM-nél felelősséget vállalunk a bolygónk védelmében betöltött saját szerepünkért, és olyan üzleti megoldásokat keresünk és fejlesztünk tovább, amelyek lehetővé teszik az ipar számára, hogy megvalósítható és kimutatható változást eszközöljön az állati fehérje ellátás fenntarthatósága szempontjából, és bízunk abban, hogy sokan mások is követni fogják a példánkat.

A We Make It Possible stratégia hosszú évek kutató munkájának és innovációjának eredményeképpen valódi megoldásokat biztosít a mezőgazdasági ágazat kihívásaira, ami nem is valami újnak a kezdetét jelenti, hanem mint egy  katalizátor, a folyamatokat meggyorsítani hivatott a fenntarthatóbb jövő felé vezető úton.

További információk elérhetők:   www.dsm.com/wemakeitpossible

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?