Legújabb tagunk a Széchenyi Alapok

Köszöntjük legújabb tagvállalatunkat, a Széchenyi Alapokat. A cég 10 éve a hazai kis- és középvállalatok vezető tőke finanszírozó partnere. Jobbágy Dénes elnök-vezérigazgató vezetése alatt 2019-ben öt alapban 83 milliárd forint kihelyezhető tőkét kezelt, miközben 50 munkatársat foglalkoztatott. Idén elindult a Széchenyi Alapok hatodik, a Kék Bolygó Zrt-vel közösen létrehozott alapja, a Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap is, amely az innovatív és környezetvédelmi megoldásokat alkalmazó vállalkozások piaci potenciáljának megerősítését tűzte ki célul.

Vizsgálják az ESG kritériumok szerinti működés bevezetésének lehetőségét, amelytől a fenntartható befektetéseik számának további növekedését várják. A Széchenyi Alapok rendelkezik fenntarthatósági igazgatóval, ezzel az etikus, fenntartható működésüket igyekeznek biztosítani, valamint hozzájárulni portfóliójuk és a vállalkozói ökoszisztéma  ESG ismereteihez és képességeihez. Az átlátható működésért a felügyelőbizottság, valamint a tulajdonosi jogokat gyakorló Pénzügyminisztérium felel.

A BCSDH tagsággal a hazai, fenntartható fejlődéshez különösen hozzájáruló vállalatok megismerését, a velük való szoros együttműködést és közös projektek kimunkálását várják.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?