A fenntarthatóság, közlekedés és együttműködés jegyében folytatta rendezvénysorozatát a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az EXPO 2020 világkiállításon, Dubajban

Mint arról korábbi hírlevelünkben már említést tettünk, az EXPO 2020 a fenntarthatóság, a mobilitás és a lehetőségek tematikája köré épülve bemutatja a nemzetközi együttműködés és innováció kiemelkedő példáit tematikus hetek keretében. A rendezvény az első világkiállítás, mely a Közel-Keleten, Afrikában és Dél-Ázsiában (a MEASA régióban) kerül megrendezésre: globális élmény, híd az emberek, közösségek, vállalatok és a nemzetek összehozásához; inspiráció, kihívás, valós megoldások a mindennapi élet jobbá tételéhez. De mindezeken túl szól a világkiállítás az innovációról, az együttműködésről és Dubaj elkötelezettségéről egy tisztább, élhetőbb és egészségesebb jövő építése érdekében.

Az októberi rendezvénysorozat folytatása, a 2022. januári Travel & Connectivity (Utazás és konnektivitás) témahét keretében a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NM Zrt.) tevékenységének célzott szakmai közönség részére történő bemutatására nyílt további lehetőség az EXPO „Hungarian Best Practices” rendezvénysorozatában, melynek a Magyar Pavilon adott otthont. Az előadások célja volt betekintést nyújtani a hazai jó gyakorlatokba, így az országos mobilfizetési rendszer működésébe, kiemelt fókusszal ennek a hazai és regionális fenntarthatóságra gyakorolt jelentőségére.

Az előadásokon, valamint az üzleti fórumokon, szakmai beszélgetéseken az NM Zrt. munkatársai hozzájárultak a regionális és globális innovatív-műszaki kezdeményezésekkel kapcsolatos tudás megosztásához, a résztvevőknek lehetőségük nyílt feltérképezni a működő megoldásokat és know-how-kat, valamint összevetni a magyar működő megoldásokat a regionális és globális hasonló szolgáltatásokkal.

A korábbi, regionális szintű – V4 Smart Platform Projekt 2 (V4SP2) keretében zajló – egyeztetések is folytatódtak, a projekt témakörében a partnerek megerősítették, hogy a kezdeményezés a szolgáltatói szektornak is jó lehetőség, hiszen a készülő szolgáltatási modell környezetében, ökoszisztémájában aktív szerepet töltenek be, mint a turisztikai szektor részei, és érdekeltek a szolgáltatások átjárhatóságának megteremtésében, valamint az ügyfélélmény növelésében.

További konklúzió még, hogy szükség lesz a V4SP2 közösség szakmai párbeszédének fenntartására és a projekt kommunikáció kiterjesztésére, valamint a V4 régió V4+ országokra való kiterjesztésére. Éppen ezért a projekt további eseményeire számos V4+ ország jelezte a részvételi szándékát, ezen stakeholderek részvételével a projekt 2022-es további rendezvényeinek tematikus folytatása már szervezés alatt van.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?