A Henkel javít a gépi mosogatógélek fenntarthatóságán – Somat gél – Fenntartható csomagolási innováció

A Henkel Laundry & Home Care üzletága új csomagolási koncepciót vezet be a Somat gépi mosogatógél termékcsaládja számára, és egy új Somat All in 1 Gél ProNature termékkel rukkolt elő. A fenntarthatóbb csomagolás és formula újításokkal a Henkel újabb lépést tesz a fenntartható termékinnovációk előmozdításában.

Több újrahasznosított műanyag és könnyű szelektív hulladékgyűjtés

A Somat márka termékei továbbfejlesztett, fenntarthatóbb csomagolással rendelkeznek. Mind a Somat Excellence Duo gépi mosogatógél, mind a Somat All in 1 gépi mosogatógél flakonjai mostantól 50 százalékban a végfelhasználók hulladékából származó újrahasznosított műanyagból készülnek, és a termékinnováció könnyebbé teszi az otthoni szelektív hulladékgyűjtést.

A Somat All in 1 gépi mosogatógél ezen kívül a Henkel fenntartható ProNature termékszortimentjében is elérhető. A Somat All in 1 Gél ProNature 100 százalékban újrahasznosított polietilénből (rPE) készült flakonnal és az 50 százalékban újrahasznosított polipropilénből (rPP) készült záróelemmel a legmagasabb szintű fenntarthatósági standardoknak felel meg. Ráadásul a ProNature formula 80 százalékban természetes eredetű összetevőkből áll. Nem tartalmaz színezéket, illatanyagot, és EU Ecolabel tanúsítvánnyal rendelkezik.

A gélek még a rövid és öko gépi mosogatási ciklusokban is hatékonyak.

A hulladék szétválogatásának és az újrahasznosítási folyamat megkönnyítése érdekében minden flakon borítófóliája perforált, könnyen leválasztható. „Ezzel a borítófóliás megoldással a fogyasztási cikkek iparának egyik nagy kihívására kínálunk megoldást. Ugyanis a legtöbb újrahasznosított anyag szürke színű, ami kevésbé vonzó a vásárlók számára. Ezért mi színes, minden termékinformációt tartalmazó borítófóliát használunk. A fogyasztó a borítófóliát a flakonról könnyen eltávolíthatja, lehetővé téve az újrahasznosítást” – mondta Carsten Bertram, mosogatószerek csomagolásáért felelős nemzetközi vezető.

A termékek a közép- és kelet európai országokban, köztük Magyarországon, illetve Oroszországban, Olaszországban, Spanyolországban, valamint a közel-keleti és afrikai régióban kaphatók.

Határozott célok a fenntartható csomagolásért

A Henkel aktívan kívánja előmozdítani a körforgásos gazdaság folyamatát, és 2025-re ambiciózus célokat tűzött ki az ügyesebb, fenntarthatóbb csomagolás megteremtése érdekében. Ennek során a vállalat célul tűzte ki, hogy a fogyasztói termékek csomagolásában 50 százalékkal csökkenti a fosszilis forrásokból származó szűz műanyag (először legyártott műanyag) mennyiségét. Ennek eléréséhez a Henkel 30 százalék fölé növeli az újrahasznosított műanyagok arányát, csökkenti a teljes műanyagmennyiséget, és egyre nagyobb mértékben alkalmazza a bioalapú műanyagokat. Emellett a Henkel csomagolásainak 100 százaléka újrahasznosítható vagy újrafelhasználható* lesz 2025-re.

*Kivéve azokat a termékeket, amelyekben a maradékanyagok befolyásolhatják az újrahasznosíthatóságát vagy szennyezik az újrahasznosítási folyamatokat.

 A Henkelről

A Henkel világszerte kiegyensúlyozott és változatos portfólióval működik. Az erőteljes márkáknak, innovációknak és technológiáknak köszönhetően a társaság vezető pozíciókat foglal el három üzletágával mind az ipari, mind a fogyasztási cikkek terén. A Henkel Adhesive Technologies üzletága globális vezető szerepet tölt be a ragasztók piacán – valamennyi iparági szegmensben, világszerte. A Henkel Laundry & Home Care és a Beauty Care üzletágaival számos piacon és kategóriában vezető szerepet tölt be, szerte a világon. Az 1876-ban alapított Henkel több mint 140 éves sikert tudhat maga mögött. A Henkel 2020-ban több mint 19 milliárd euró árbevételt és mintegy 2,6 milliárd euró korrigált üzemi eredményt ért el. A Henkel világszerte mintegy 53 000 embert foglalkoztat – lelkes és sokszínű csapat, amelyet erős vállalati kultúra, a fenntartható érték létrehozásának közös célja és azonos értékek egyesítenek. Mint a fenntarthatóság terén elismert vezető vállalat a Henkel számos nemzetközi indexben és rangsorban az első helyet foglalja el. A Henkel elsőbbségi részvényeit a német DAX tőzsdeindexben jegyzik. További információért kérjük, látogasson el a Henkel angol nyelvű honlapjára: www.henkel.comwww.henkel.com.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?