A K&H idén karbonsemleges lesz és ügyfeleit is a fenntartható működésre ösztönzi

Az EU 2019-es klímarendeletében 2050-re vállalta, hogy eléri a karbonsemlegességet, a K&H azonban ennél is magasabbra tette a lécet, Magyarországon elsők között éri el a karbonsemlegességet a pénzintézetek között még idén saját működése tekintetében.

Hogy minél tisztább képet kapjanak finanszírozási tevékenységük hatásairól, következő lépésként pénzügyi szolgáltatások hatásainak és az ügyfelek fenntarthatósági eredményeinek adatalapú mérési és értékelési rendszerét fogják kialakítani.

A pénzintézet a megtakarítások terén is egyre több lehetőséget kínál az ügyfeleknek, hogy befektetéseik ne csak hozamot termeljenek, hanem a környezetre és a társadalomra is pozitív hatással legyenek. A hitelezési portfólió kapcsán például elsőként függesztette fel a szénnel kapcsolatos projektek finanszírozását, és a piacvezetők közé került a megújuló energiaforrások létesítésének támogatásában, illetve részt vesz az MNB zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programjában napelem beruházások finanszírozásával.

Mindezek mellett képzi tanácsadóit, hogy a nagyvállalati partnereket ösztönözhessék, a fenntartható üzleti tevékenység megvalósítására. Az oktatási anyagban szerepel többek között a tiszta energiaforrások használata és az épületek korszerűsítése.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?