Újabb tőzsdei elismeréssel gazdagodott az ALTEO

Február 29-én, egy évvel azután, hogy az év legnagyobb árfolyam-emelkedését elérő papír kibocsátója lett a prémium kategóriában a hazai pénzügyi- és tőkepiacok egyik legrangosabb díjátadóján, újabb rangos elismerést kapott az ALTEO: a BÉT Legek 2023 keretében a „Hosszú távú árfolyam-emelkedést elért vállalat” kategóriában vitte el a prímet.

A hazai tőkepiac legkiemelkedőbb teljesítményeit és szereplőit díjazó eseményen Szécsi Balázs, az ALTEO tőkepiaci és befektetői kapcsolatokért felelős vezetője vette át a díjat, aki kiemelte: az eredményességre jótékonyan ható gazdasági környezet mellett a cég ambiciózus, a piaci realitásokhoz és lehetőségekhez módszeresen hozzáigazított stratégiájának következetes megvalósítása is hozzájárult a részvényárfolyam tartós emelkedéséhez.

Beszélt arról is, hogy a befektetők számára egyértelműen kedvező trendet több olyan üzleti momentum táplálhatja tovább, amelyek az ALTEO előtt állnak. Ezek közül az egyik legjelentősebb a Nógrád vármegyei Tereske község határában épülő, 20 MWe névleges teljesítményű naperőmű. Az évente több mint 10 ezer háztartás villamosenergia-igényét fedezni képes egységgel megduplázza naperőművi portfólióját az ALTEO, amely két éve megszerzett ESG minősítésével Magyarország egyik első minősített energetikai vállalata a független energiatermelők- és kereskedők, valamint a közművek szektorában.