30 iskola illetve óvoda udvarán hoz létre állatbarát ligeteket a K&H

A fenntarthatóságot évek óta fókuszba helyező K&H továbbfejlesztette nagy népszerűségnek örvendő K&H hűsítő ligetek programját, és idén tavasszal 30 közoktatási intézmény udvarán K&H állatbarát ligeteket hoz létre. A kezdeményezés hármas célja, hogy változatos növényekkel és állatlakhelyekkel növelje a zöld felületet, támogassa a biodiverzitást a köznevelési intézmények udvarán, valamint formálja a gyermekek környezetvédelmi szemléletét.

A K&H évek óta kiemelt gondot fordít arra, hogy szerteágazó társadalmi kezdeményezésekkel hívja fel a figyelmet a környezetvédelemre, és tegyen azért, hogy bolygónk élhető maradjon a jövő generációja számára is.

A 2022-ben indított K&H hűsítő ligeteket továbbfejlesztve tavaly ősszel meghirdette K&H állatbarát ligetek pályázatát, amelyre több mint 300 köznevelési intézmény adta be jelentkezését. A kiválasztott 30 iskola, illetve óvoda udvarán nyárig kifejezetten olyan növényeket – gyümölcsfákat, bokrokat, fűszernövényeket – ültet el a pénzintézet a 10 millió Fa Alapítvány szakértői partnerségével, amelyek támogatják a biodiverzitást. A K&H állatbarát ligetek helyszínenként 100 négyzetméter területen biztosítanak élőhelyet a különböző növény- és állatfajoknak. Az állatokat madárodúkkal, -etetővel, -itatóval és sünlakhellyel is a ligetbe csalogatják. Így egy változatos kis zöld oázis jöhet létre az intézmények udvarán, a gyerekek pedig a növények jótékony hatásait mellett az állatokat is közelebbről megfigyelhetik.

A program szerves részét képezi az edukáció is. A programra kiválasztott 30 köznevelési intézményben a gyerekek aktívan bekapcsolódnak a liget létrehozásába, valamint részt vehetnek egy játékos vetélkedőn is, amiben a központi téma a biodiverzitás lesz. Ezen kívül az intézmények egy alsó, illetve egy felső osztályosoknak szóló óravázlatot is kapnak, amelyek révén a diákok jobban megismerhetik, miért fontos megteremteni a harmóniát az emberek, növények és állatok között a fenntartható fejlődés érdekében.

A programról bővebben: https://www.kh.hu/allatbaratligetek