A KPMG növeli a civil szervezetek ellenállóképességét a pandémia idején

A civil szervezetek ellenállóképességét is próbára teszi a COVID-19. A vírus hatására kialakult krízis számos, a non-profit szférában működő szervezet stratégiáját alapjaiban rendítette meg. Az újratervezéshez nyújt segítséget a KPMG immár 11. alkalommal meghirdetett Felelős Társadalomért Program pályázati lehetősége, amelyet a tanácsadó cég a járványhelyzetre válaszként elindított KPMG Response program elemei közé felvett és a megváltozott körélmények között is fontosnak tart.

Bár a  civil szervezetek professzionalizálódnak: célokat tűznek ki, stratégia mentén tevékenykednek és eredményeiket utókövetik, azonban a váratlanra, a hirtelen bekövetkező változásra a stratégiájuk nem minden esetben kínál megoldást.

A koronavírus-járvány miatt, az önkéntes tevékenységek jelentős típusa ellehetetlenült a fizikai távolságtartás miatt, ez kihatott a szervezetek mindennapos működési modelljére, a támogatott kör ellátására és az adománygyűjtésre egyaránt. Általában az erőforrások hiányát a lelkesedés, a precizitás, és a jól kiosztott felelősségi körök egy darabig pótolják, de amikor a szervezet életben maradása lesz a fő kérdés, új perspektívát kell találni. Ezért jelent megoldást az implementálható tudás a for-profit szektorból.

A pro bono szakmai szolgáltatások, felvértezhetik a szervezeteket olyan tudással és eszköztárral, amely válsághelyzetben iránymutatást ad. A COVID-19 miatt sok alapítványnak rövid idő állt rendelkezésre, hogy új támogatói kört építsen maga köré, miközben tevékenységét a lehetőségeknek megfelelően az online térben próbálta folytatni. Ez az alapítók által megfogalmazott célok mellé új aktivitásokat emel be, amelyeket biztos alapokon kell megvalósítani. Létfontosságú, hogy a szervezet működése transzparens és hiteles legyen, kreatívan és gyorsan tudjon reagálni a válsághelyzetben és összetett problémákat tudjon kezelni. A cél, hogy az önkéntes csapat, a pénzügyi stabilitás, a tiszta kommunikáció és a küldetés ne kerüljön veszélybe.

A Felelős Társadalomért Program pályázat nyertesei részére a KPMG komplex együttműködési lehetőséget kínál, a pénzügyi támogatáson túl pro bono szolgáltatást biztosít. Október 11-ig várjuk, Magyarországon bejegyzett, közhasznú non-profit szervezetek vagy civil alapítású társadalmi vállalkozások jelentkezését. Előnyt élveznek a hátrányos helyzetű gyermekek egészségét és oktatását kiemelten kezelő, valamint a betegek érdekeit képviselő, életminőség javulását célzó (beteg)szervezetek.

Köszönjük a tagvállalatoknak, ha non-profit szervezetekkel megosztják a lehetőséget!

További információ a pályázatról: https://home.kpmg/hu/hu/home/about/vallalati-felelossegvallalas/kozossegek/felelos-tarsadalomert-program.html

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?