A LeasePlan autókkal, üzemanyag-hozzájárulással és önkéntesekkel segíti az önkormányzatok szociális ellátó munkáját

A LeasePlan flottakezelő vállalat használtautó-értékesítéssel foglalkozó üzletágával, a CarNext-el karöltve autókkal és üzemanyagkártyával járul hozzá az önkormányzatok munkájához, akikre komoly terhet rónak a lakosság megnövekedett szociális ellátási igényei. Ezenfelül a LeasePlan kollégái önkéntes munkájukkal is segítik a koronavírus következtében otthonaikban rekedő idős, beteg és rászoruló emberek ellátását. A felajánlás keretében két budapesti kerület és Balatonalmádi városvezetése részesült a támogatásban.

Együtt vagyunk erősek!

A koronavírus távolságtartásra kényszerít minket, mégis példátlan összefogásra késztette az embereket szerte a világban. Számos kezdeményezésről hallhattunk az elmúlt időszakban, amikor nem csak cégek, hanem magánemberek is felajánlották segítségüket mind azok számára, akik a jelen helyzetben a frontvonalon állnak a járvánnyal szemben. A flottakezelésben piacvezető LeasePlan elkötelezetten hisz abban, hogy együtt, egymást segítve vagyunk a legerősebbek, ezért autókat, üzemanyag támogatást és személyi erőforrást is felajánlott a veszélyeztetett csoportba tartozó lakosság ellátását végző önkormányzatok számára.

Minden szektor érintett

A járványügyi helyzet minden iparágat, térséget és személyt más-más módon érint és különböző típusú és súlyosságú nehézségek elé állít bennünket. Otthonainkba zárva mindnyájunknak komoly kihívást okoz a szociális érintkezések mellőzése, azonban rengeteg embernek, főként az idős, beteg és rászoruló lakosság számára a mindennapi betevők megszerzése is problémát jelent. Szükség idején pedig bizonyos szektorok embert próbáló nyomás alá kerülnek, így az egészségügy mellett a szociális ellátó intézmények is kemény megpróbáltatások elé kerültek.

A veszélyeztetett státuszba tartozó lakosság most akkor van a legnagyobb biztonságban, ha otthon marad és még az alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében is segítséget kér, amely feladat Magyarországon a kormányzati rendelkezések értelmében a helyi önkormányzatokra hárul. A megnövekedett ellátási igények kiszolgálásában pedig nem csupán eszközben, hanem emberi erőforrásban is hiány lehet. Ezért a céges autóflották szakértője, a LeasePlan márciusban úgy döntött, segítségét kifejezetten ennek a területnek ajánlja fel.

Adni jó. Jól adni még jobb.

A vállalat az általa felkeresett intézmények körében igényfelmérést végzett, hogy pontosan mivel is tudna leghasznosabban hozzájárulni a szervezeteknél dolgozók munkájához. Ennek eredményeképpen kötött megállapodást a IV. és XXII. kerületek önkormányzataival, akik számára összesen 5 db autót adott át saját használtautó értékesítéssel foglalkozó üzletága, a CarNext-tel karöltve. Az autók mellé továbbá üzemanyagkártya formájában benzinhozzájárulást és megyei autópályamatricát is rendelkezésre bocsátott az ellátási logisztika komplett támogatása érdekében. A IV. kerület 2 db személyautót és 1 db kisteherautót vett használatba a járványügyi helyzet rendeződéséig, a XXII. kerületben pedig 2 db kisteherautóval támogatja a LeasePlan a rászoruló lakosság ellátásáért dolgozók munkáját.

A járművekre vonatkozó igények mellett a flottakezelő emberi erőforrásra vonatkozó segítségkéréseket is kapott, ezért a cég önkénteseket toborzott a jelenleg távmunkában dolgozó kollégák körében. Nem csupán a fővárosban, hanem vidéken is akadt számos jelentkező, így például Balatonalmádi önkormányzatának megbízásában is rendszeresen segédkezik a bevásárlásokban, gyógyszer kiváltásban, postai ügyintézésekben a cég egyik munkatársa, aki így nyilatkozott a hozzájárulásról: „Jó érzés adni, segíteni azokon, akik tényleg rászorulnak, ezért örültem a LeasePlan ez irányú felhívásának, remek kezdeményezésnek tartom. Szerintem sokak számára az ilyen jellegű segítség többet jelent, mintha pénzt kapnának és jó érzés látni az idősebb arcokon azt a kis mosolyt, hogy tudják, van kire számítani a nehezebb időkben. Az önkéntes munka pedig engem is abszolút feltölt és jó érzéssel fekszem le, hogy az a napom sem telt el hiába. Egy hölgy, akinek a kezdetektől segítek, eleinte pénzzel, később pedig a házi készítésű finomságokkal akarta meghálálni a segítséget, amiket persze nem fogadtam el, de ezekért a pillanatokért érdemes „jónak lenni”, mert ilyen kedvességet ritkán kap az ember a rohanó világban!”

A LeasePlan a továbbiakban is figyelemmel kíséri a járványügyi helyzet alakulását és lehetőségeihez igazítva kész további támogatást felajánlani azon területek számára, ahol a legnagyobb szükség mutatkozik.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?