A Magnet Bank a válság idején sem hagyja magára a társadalmi szervezeteket

Elstartolt a MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjának (KAP) 2020. évi rendelkezési időszaka. Idén az ügyfelek 38.249.255 forintról rendelkezhetnek 40 ügy számára társadalmi hatás és környezeti hatás kategóriákban.

Most különösen fontos, hogy a bank ügyfelei minden forintról döntsenek, hiszen a COVID-19 világjárvány okozta válság különösen érzékenyen érintette az amúgy is forráshiányos nonprofit szektort. A közösségi bank ügyfelei személyesen, telefonon, és a Netbankon keresztül egyaránt rendelkezhetnek a rájuk eső nyereséghányadról, a weboldalon pedig a választható projektekről tájékozódhatnak. Ugyanitt követhető nyomon azt is, miként növekszik napról napra a szervezetek által gyűjtött támogatás.

„Többnyire 100 forintokról szavaznak az ügyfeleink, és ha azt gondolnák, hogy ezek a 100 forintok nem számítanak, akkor végül is 0 forint jutna a szervezeteknek. De mivel szerencsére aktívak és élnek a lehetőséggel, így apró lépésekből jön össze egy 40 milliós volumen, és ezáltal jutnak ehhez a támogatáshoz a segítő szervezetek. Mi együtt, közösségi összefogással tesszük kicsit jobb hellyé ezt a világot.” – mondta Molnár Csaba, közösségfejlesztési igazgató, majd hozzátette: „Nem is az adományozás nekünk ebben a lényeg (bár nagyon fontos), hanem a közösségformáló erő, s hogy az ügyfelek bevonódnak, és hatással lesznek a folyamatokra. Szeretnénk, hogy felfigyeljenek azokra a társadalmi kérdésekre, problémákra, amelyekkel a Közösségi Adományozási Programba bekerült szervezetek foglalkoznak.”

A MAGNET MAGYAR KÖZÖSSÉGI BANK ZRT-RŐL

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?