Ezreknek segített a veszélyhelyzetben a HungaroControl

A hazai légiforgalmi szolgálat számára az élet szinte minden területén elsődleges a biztonság. Mindez jól tükröződik a társadalmi felelősségvállalásában is, aminek egyik lényegi eleme a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek megsegítése. A HungaroControl a koronavírus-járvány idején eddig féltucat szociális és egészségügyi intézményt támogatott, ezáltal több ezer ember élethelyzetének javításához járult hozzá.

A HungaroControl tartósélelmiszer-adományát a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az öt általa működtetett magyarországi családok átmeneti otthona között osztotta szét. Ezekben a 40 fős intézményekben a lakhatásukat elvesztett vagy bántalmazás elől menekült, jellemzően kisgyermekes családok élnek. Mivel a tavasszal elrendelt veszélyhelyzet idején itt is szigorú látogatási és kijárási tilalmat vezettek be, a családok teljes körű ellátását a segélyszervezet oldotta meg. A léginavigációs társaság adománya ehhez nyújtott nagy segítséget.

Szintén a bántalmazott vagy mélyszegénységben élő gyermekeknek igyekszik hosszú távú segítséget nyújtani az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány, amely már a járvány előtt is rendszeresen támogatta a nehéz helyzetű családokat. A HungaroControl higiéniai termékeket, tartós élelmiszereket, édességeket és játékokat adományozott a szervezetnek, amelynek nagyobb része szegregátumokban élő, halmozottan hátrányos helyzetű családokhoz került, kisebb százaléka pedig gyermekvédelmi intézményekhez, átmeneti otthonokba.

A társaság csatlakozott az Etesd a dokit! kezdeményezéshez is. A jótékonysági csoport tagjai elsőként fogtak össze azért, hogy az orvosokat, egészségügyi dolgozókat a jelenlegi nehéz helyzetben segítsék.

A kezdeményezés keretében a HungaroControl a Rókus Kórház dolgozóit segítette több héten át meleg ebéddel, ezzel támogatva egyúttal azokat a szakácsokat, valamint az alapanyagokat biztosító kis- és őstermelőket is, akik ugyancsak részt vettek az akcióban.

A magyar légiforgalmi szolgálat március vége és április közepe között meleg ebéddel járult hozzá a 18. kerületi Gyöngyvirág Gyermekotthonban élő 29 gyermek és 11 nevelőjük ellátásához is. Az otthon lakói ugyanis a rendkívüli helyzetben szintén nem hagyhatták el az intézményt, és látogatókat sem fogadhattak.

A társaság emellett részt vett a Budapest Bike Maffia Vitaminkommandó projektjében, amelynek keretében tartós élelmiszereket juttatott el a rászorulókhoz. A programban dolgozók az adományokat egyrészt hajléktalanoknak, másrészt olyan szociális intézményekbe szállították el, ahol többnyire idős és/vagy legyengült immunrendszerű emberek élnek.

A vállalat áprilisban csatlakozott az Adománytaxi nonprofit szervezet Maszkot a frontra kezdeményezéséhez. Így a szervezet a HungaroControlnak is köszönhetően az egészségügyi,  szociális és szolgáltatóiparban tevékenykedők részére olyan maszkokat adott át, amiket otthonról dolgozó varrónők készítettek.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?