A MOL a legtranszparensebb hazai tőzsdei vállalat

A Budapesti Értéktőzsde újra megrendezte a BÉT Legek 2018 rendezvényét. A hazai tőkepiac egyik legfontosabb eseményén ezúttal 18 kategóriában jutalmazták az előző év kiemelkedő teljesítményeit. Idén a Portfolio felmérése alapján a kibocsátói transzparencia díjat a MOL nyerte el, míg egy új kategóriában a MOL befektetői kapcsolatok vezetője, Réthy Róbert kapta a BÉT legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díját.

Két helyet javítva idén a legtranszparensebb hazai tőzsdei cég a MOL lett, megelőzve az OTP-t és a Magyar Telekomot – derül ki a Portfolio idén elkészített felméréséből, amely 16 bank, befektetési szolgáltató és alapkezelő bevonásával készült. A felmérésben hat szempont alapján értékelhették az elemzők és alapkezelők a BUX-indexben szereplő társaságokat. Az elsődleges szempont a társaság egészének transzparenciája volt, de rákérdeztek arra is, hogy mennyire hiteles a tájékoztatás az egyes cégeknél, és arra is, hogy az ad-hoc információk milyen minőségűek, ezen felül értékelhették az alapkezelők és az elemzők a befektetői kapcsolattartók felkészültségét, továbbá azt is, hogy milyen minőségű gyorsjelentéseket tesznek közzé a társaságok.

Idén első alkalommal a megkérdezett tőkepiaci szakemberek egy olyan vállalati személyiségre (vezérigazgató, pénzügyi igazgató, befektetői kapcsolattartó) is szavazhattak, aki aktívan részt vesz a kis- és nagybefektetőkkel történő kapcsolattartásban, és aki tevékenységével aktívan tesz a hazai tőkepiac fejlődéséért. A BÉT legjobb befektetői kapcsolattartónak járó díját Réthy Róbert, a MOL befektetői kapcsolatok vezetője kapta.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?