A MOL Csoport nyerte a Deloitte Zöld Béka Díját

A Deloitte Zrt. újra kiosztotta a legjobb fenntarthatósági jelentésért járó Zöld Béka Díjat, amelyért idén a régió hat országából összesen harminchárom közép- és nagyvállalat versenyzett. A független szakmai zsűri értékelése szerint a legszínvonalasabb jelentést a MOL Csoport készítette 2013-ban. A díj meghirdetésével ahhoz szeretett volna hozzájárulni a Deloitte Zrt., hogy a régió vállalatainak éves jelentéstételi gyakorlata ne korlátozódjon a társaság üzletmenetének pénzügyi vonatkozásainak ismertetésére.

Kiélezett volt a verseny a Deloitte 2013-as Közép-Európai Fenntarthatósági Jelentés Díjáért, ismertebb nevén a Zöld Béka Díjért. A zsűrinek minden eddiginél magasabb színvonalú jelentéseket kellett elbírálnia. A megmérettetésben részt vevő vállalatok egyre inkább odafigyelnek rá, hogy átlátható módon tegyék közzé fenntarthatósági adataikat, ennek érdekében sok helyen alkalmaztak például idősoros adatokat illetve infografikákat. Pozitív tendencia továbbá, hogy nőtt a hitelesített jelentések száma a pályázók körében.

A független szakértőkből álló zsűrit az idei évben Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, Kemény Attila, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének alelnöke, Petrik Ida, a World Business Council for Sustainable Development Hungary igazgatója és Szigeti Péter, a Kreatív tartalomfejlesztési vezetője alkották. A szakemberek magyarországi, csehországi, észtországi, lettországi, szerbiai és szlovákiai székhelyű vállalatok fenntarthatósági jelentései közül választották ki a legjobbat.

A Zöld Béka idei nyertese – megelőzve sok versenytársát – már évekkel ezelőtt elkötelezte magát az integrált jelentéstétel mellett, azaz egyszerre teszi közzé pénzügyi és nem-pénzügyi mutatóit. A MOL jelentésében egyértelműen és jól strukturáltan mutatta be széleskörű tevékenységi portfolióját. A jelentésből jól látszik, hogy készítése közben figyelembe vették az iparági jó gyakorlatokat és benchmarkokat is. A nyertes pályázat mellett szólt továbbá információgazdagsága és a magas színvonalú grafikai munka.

“A vállalati fenntarthatóság elveinek való megfelelés hosszú távon a társaság sikerének egyik elengedhetetlen feltétele. Ezt a szemléletet tükrözi az éves jelentésünk, amelyben egyszerre mutatjuk be ezt a pénzügyi és a fenntarthatósági folyamatot. Nagy öröm számunkra, hogy erőfeszítésünket egy újabb díj ismeri el.” – mondta a díjról Molnár József, a MOL vezérigazgatója.

Az első helyezetten kívül kiemelkedő minőségű jelentéseket készített Magyarországon többek között az MVM Zrt., a Zwack Unicum Nyrt., a Szerencsejáték Zrt., az OTP Bank Nyrt. valamint a Magyar Telekom Nyrt. A régió vállalatai közül a zsűri az Erste Bank a. d. Novi Sad, a Latvenergo AS, az NIS a. d. Novi Sad, és aVeolia Voda Czech Republik anyagát emelte ki.

 

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?