A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. adatalapú városi döntéstámogató megoldásokkal segíti a fenntarthatóságot

Hogyan járulhat hozzá egy digitális, adatalapú döntéstámogató megoldás egy város működésének optimalizáláshoz? Lehet-e még zöldebb a közösségi közlekedés? Hogyan csökkenthető egy gépjármű-flotta károsanyag kibocsátása? Hogyan racionalizálható a közösségi intézmények energiafogyasztása?

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. legújabb kezdeményezése, a jelenleg még kísérleti fázisban lévő megoldása Szolnok Megyei Jogú Város számára kínál válaszlehetőségeket a fenti kérdésekre.

Megállapíthatjuk, hogy a városüzemeltetési folyamatok, az új szolgáltatások kialakítása, valamint a már meglévő szolgáltatások folyamatos optimalizálása csak akkor tud hatékonyan megvalósulni, ha az érintett területeken keletkező adatokat összegyűjtjük, feldolgozzuk, a döntések megalapozásához szükséges információvá alakítjuk.

A Szolnok Megyei Jogú Város és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. részvételével elindult innovációs együttműködés arra keresi a választ, hogy miként tudjuk biztosítani a városaink fenntarthatóságát. A projekt eddigi eredményei már egyértelműen igazolják, hogy az élhető jövő megteremtésének egyik fontos pillére lehet az adatokon alapuló, a város versenyképességét javító döntések meghozatala. Ki kell dolgozni azokat a városüzemeltetést, a fenntarthatóságot támogató eljárásokat, modelleket, amelyek a városban keletkező adatokra épülnek.