A Tesco 7. alkalommal is meghirdeti „Ön választ, mi segítünk” programját

A Tesco október 7-én immár hetedik alkalommal indítja el „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű, helyi közösségeket támogató programját. A vállalat 2016-ban hívta életre a kezdeményezést, az eddigi hat fordulóban pedig összesen több mint 190 millió forinttal támogatta a nyertes szervezeteket projektjük megvalósításában. A vállalat a most induló szakaszban november 11-én délig várja a jelentkezéseket.

A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat a helyi közösségeket, ahol vásárlói és munkatársai élnek, amelyben aktív szerepe van „Ön választ, mi segítünk” kezdeményezésének. A programmal az áruházlánc olyan szervezeteket, baráti közösségeket és alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődéket, óvodákat és iskolákat, továbbá nonprofit kis- és középvállalkozásokat, társasházakat és lakásszövetkezeteket támogat, amelyek projektjeikkel a helyi közösség életének fejlődéséhez járulnának hozzá.

A program eddigi hat fordulójában csaknem 17 millió vásárló szavazott a különféle projektekre, a pályázó szervezetek pedig több mint 190 millió forint támogatást nyertek fejlesztéseik megvalósítására. Így a vállalatnak köszönhetően az előző években többek között számos település kaphatott életmentő eszközöket, Duna-parti pihenőt, vagy szervezhetett elsősegélynyújtó tanfolyamokat, állat- és környezetvédő programokat, valamint a fiataloknak szóló drogprevenciós előadásokat.

A most induló, hetedik szakaszban a pályázó szervezetek november 11-én, 12 óráig adhatják be jelentkezésüket. A beérkezett pályázatokat most is az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják majd el, és ők választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba, ahol a vásárlók dönthetnek arról, melyik körzetben ki kapja a 400, a 200, valamint a 100 ezer forintos támogatást. A 7. forduló újdonsága, hogy a független értékelők szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás, fenntarthatóság) alapján egy pályázót különdíjra javasolnak. A különdíj összege 400 000 forint, nyertesét pedig a vállalat az áruházi szavazási időszak kezdetén teszi közzé 2020 januárjában.

A korábbi nyertesek listája a  www.tesco.hu/kozosseg oldalon tekinthető meg.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?