A Tesco gondoskodik a rászorulókról-Ismét karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtés az áruházakban

A Tesco számára a rászorulók támogatása prioritás. Számos egyéb programja mellett ezért is vesz részt minden évben stratégiai partnere, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő akciójában. A vásárlók élelmiszer-adományaira idén még nagyobb szükség van, mint az elmúlt években, éppen ezért a rendkívüli körülmények miatt a jótékonysági felajánlások idén nemcsak az áruházakban, hanem az online térben is teljesíthetők.

Az advent és a karácsony különösen nehéz időszak a rászorulók életében, ráadásul idén az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt még többen kerültek nehéz helyzetbe. A Tesco számára fontos, hogy támogassa azokat, akiknek szükségük van rá, így idén is részt vesz a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő kampányában. Az akció keretében az áruházlánc vásárlói közel 150 hazai áruházban adhatják le adományaikat november 27. és december 9. között. A kampány első hétvégéjén, november 27. és 29. között az Élelmiszerbank önkéntesei veszik át a felajánlott élelmiszereket, míg az ezt követő időszakban a kasszasoron kívül elhelyezett gyűjtőnél helyezhetik el ezeket a vásárlók. A gyűjtéssel kapcsolatos további információk megtalálhatók a Tesco weboldalán.

Az áruházlánc azokra is gondolt, akik szívesen jótékonykodnának, azonban egészségügyi vagy biztonsági okokból nem tudnak vagy szeretnének személyesen adományozni. Idén először, november 19. és december 9. között online felajánlásokra is van lehetőség a Tesco Online Termékkiválasztási Szolgáltatásának a felületén, ahol a vásárlók három különböző méretű csomag közül választhatnak. Az innen befolyt adományokból a Tesco az Élelmiszerbankkal egyeztetett összetételű termékcsomagot állít össze a kampány végén.

Természetesen az áruházlánc nemcsak vásárlóit biztatja adományozásra, a november 27. és 29. között a Tesco áruházakban felajánlott élelmiszerek értékének 20 százalékával maga is hozzájárul a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkájához pénzadomány formájában. A vállalat ezen felül szállító partnereit is szeretné bevonni a kezdeményezésbe, akik november 23. és 29. között ajánlhatják fel termékadományaikat, amelyeket közvetlenül az Élelmiszerbank raktárában várnak.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?