Ajándék táblagépek a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán

Negyven darab táblagépet ajándékozott a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán ápolt gyermekek számára a Provident Pénzügyi Zrt. az Őrzők Alapítvány közreműködésével. A tabletek révén a klinikán kezelt daganatos, leukémiás gyermekek könnyebben tartják a kapcsolatot szüleikkel, családtagjaikkal, ami hozzájárulhat mielőbbi gyógyulásukhoz.

A tabletek amellett, hogy megkönnyítik a családtagokkal, barátokkal való kommunikációt, játékra, szórakozásra is alkalmasak és segítenek a gyermekeknek ellátni az iskolai feladatokat is. Az eszközöket a pénzügyi vállalat képviseletében Dudás Krisztina, a Provident Pénzügyi Zrt. marketing igazgatója adta át Dr. Garami Miklósnak, a Gyermekklinika igazgatóhelyettesének.

 

„A Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeit már több alkalommal támogattuk. Kollégáim szívükön viselik a jó ügyeket – az elmúlt évek során több mint 70.000 önkéntes munkaórával segítettünk egészségügyi, oktatási és szociális intézményeknek. Ez a mostani felajánlás is egy dolgozónk ötlete alapján valósult meg. Tudjuk, és átérezzük, hogy egy beteg gyermek számára mennyire fontos a család, a szülő jelenléte és gondoskodó szeretete, ugyanakkor ez nem minden pillanatban lehetséges a kórházi ellátás során. A gyermekeknek szánt ajándékunk ennek áthidalásában szeretne segítséget nyújtani.” – mondta el Dudás Krisztina, a Provident Pénzügyi Zrt. marketing igazgatója.

 

Az Őrzők Alapítvány közel 30 éve támogatja a Tűzoltó utcai II. számú Gyermekklinikát. Céljuk javítani a daganatos és leukémiás gyermekek gyógyítási körülményeit, hogy a kórház az elérhető legmodernebb kezelési és diagnosztikai eljárásokat alkalmazhassa, illetve magas színvonalon képezhesse tovább a szakszemélyzetet. Az alapítvány emellett vidéki családok számára több korszerű, gyermekbarát módon felújított lakást tart fenn, hogy a szülők közel maradhassanak gyermekeikhez, elősegítve a rehabilitációt.

 

 „„Egyik kiemelt célunk azt elérni, hogy az 1-1,5 évig tartó intenzív onkológiai gyógykezelés ne szakítsa szét a családokat, ne válassza el az óvodai, iskolai barátokat a kórházi kezelés idejére. Ebben segítenek a klinikán dolgozó pedagógusok, játszóházi foglalkoztatók, valamint a most átadott 40 db táblagép”” – tette hozzá Dr. Garami Miklós, az gyermekklinika helyettes igazgatója.

 

A Provident társadalmi felelősségvállalás programja évtizedes hagyományokra tekint vissza. Magyarországon. A „Provident Őrangyalok”, azaz a pénzintézet elkötelezett önkéntesei anyagiakkal és munkával egyaránt rendszeresen támogatnak jó ügyeket. A vállalat kiemelt figyelmet fordít a segítségre szoruló gyerekekre és családokra. Az elmúlt években a vállalat több mint 100 civil szervezettel dolgozott együtt, köztük a Máltai Szeretetszolgálattal, az Ökumenikus Segélyszervezettel, a Bátor Táborral, illetve a Baptista Segélyszervezettel.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?