Az ALD Automotive LeasePlan célja a fenntartható mobilitás globális vezetőjévé válni – interjú Pesti Tímea vezérigazgatóval

Pesti Tímea az ALD Automotive LeasePlan Magyarország új vezérigazgatója

2023. május 23-án fordulóponthoz érkezett a világ két, vezető flottakezelő és mobilitási szolgáltatója, a LeasePlan és az ALD Automotive története: a két vállalat ettől a naptól már nem egymás versenytársaként működik, hiszen az ALD Automotive sikeresen lezárta a LeasePlan 100%-ának felvásárlását, amely a TDR konzorcium részét képezte eddig. Ez a rendhagyó fúzió egy ugrásszerű előrelépés, mellyel az egyesült vállalat, a világszerte 3,3 milliós flottájának üzemeltetése által a fenntartható mobilitás globális vezetőjévé válik. A két cég egyesített ereje lehetővé teszi, hogy kijelölje a zéró kibocsátáshoz és a digitális átálláshoz vezető utat és tovább formálja az iparági trendeket. Az új szervezet bővíteni fogja érdekeltségeit és tovább építkezik jelenlegi erősségeire, a stabil növekedés érdekében.

Az újonnan létrejövő vállalat magyarországi vezetésével Tim Albertsen, az ALD Automotive | LeasePlan vezérigazgatója Pesti Tímeát, a LeasePlan Hungária Zrt. korábbi vezérigazgatóját bízta meg. Tímea aktív szereplője volt a fúzió előkészítő folyamatainak, új pozíciójában pedig az integráció kivitelezéséért, az új stratégiák gyakorlatban történő megvalósításáért, valamint a fenntarthatósági és digitalizációs fejlesztések lebonyolításáért felel majd. „Május 23-ával megszűntünk versenytársak lenni, innentől minden információ megosztható a másik féllel, azonban jogilag még két külön entitásként működünk továbbra is, teljes szervezettel és külön struktúrával. Ennek oka, hogy az Európai Központi Bank jóváhagyása még várat magára, amely szükséges ahhoz, hogy a jogi és a fizikai integráció is megvalósulhasson. Ebben az átmeneti időszakban is és a tényleges fúzió során is, a legfőbb fókuszunk azon lesz, hogy az ügyfeleink és a piac semmit ne érezzen meg a háttérben zajló folyamatokból és az ügyfélkiszolgálás zavartalan legyen. Az új nemzetközi vezetőség is az ügyfélközpontú működésben, fejlesztésekben hisz, ezért ahogyan eddig, úgy a jövőben is a legmagasabb szintű szolgáltatások biztosítására fogunk törekedni.” – mondta Tímea.

A vállalatok fúziója két stratégiai fókuszterületen is lehetőséget teremt az előrelépésre, melyből az egyik a fenntarthatóság, amelyet mindkét vállalat külön-külön is zászlójára tűzött korábban. „Ez az a terület, ahol minden plusz energia számít és ahol összehangolt lépésekkel lehet valódi eredményeket elérni. Erre most, az integráció által különös lehetőség nyílik, amelyet okosan és hatékonyan szeretnénk kiaknázni.” – nyilatkozta Tímea. A másik ilyen terület a digitalizáció, ahol a két cég összevont fejlesztéseivel az új vállalat messze a piac előtt jár majd. Az anyavállalat a fúzióval egyidejűleg rekordösszegű beruházás mellett kötelezte el magát, a digitális transzformáció felgyorsítására. A két terület stratégiai fejlesztése hozzájárul a gazdaságossághoz, a hatékonysághoz, és nem utolsó sorban az ügyfélélmény javításához, rugalmasabbá tételéhez.

Olvassa el a Tímeával készült interjút a vállalat Flotta Magazinjában, melyből megtudhatja, mi motivál egy tapasztalt vezérigazgatót egy ilyen rendhagyó helyzetben és mi lehet a siker kulcsa, melynek eredményeként a két szervezet egyesül, az újonnan létrejövő ALD Automotive LeasePlan Magyarország pedig a fenntartható mobilitás vezetőjévé válik.