Az EUROAPI Hungary a fenntarthatóság megőrzése érdekében és támogatására együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel

Az EUROAPI Hungary, a gyógyszerészeti hatóanyagok gyártásával foglalkozó világcég magyarországi egysége elkötelezett a fenntarthatóság megőrzése mellett, folyamatosan bővülő eszközökkel és új gyártási lehetőségek vizsgálatával támogatja azt. A legújabb, leghatékonyabb és ezáltal leginkább környezetkímélő kémiai kutatási és előállítási trendek fontos szereplői az oktatási intézmények, ahol a jövő generációi a legkülönfélébb technológiákkal találkozhatnak. Ezen ismeretek gyakorlatban történő támogatására az EUROAPI oktatási és gyakorlati lehetőségek biztosításával segíti a fiatalok ipari tapasztalatainak megszerzését, támogatja a környezetet kímélő legújabb technológiák kidolgozását, bevezetését és további folyamatos kutatását, a vegyész-és biomérnöki szakma elismertségének növelését. Ehhez 2023 májusban négy évre szóló megállapodást kötött a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), amelynek keretében támogatja azon, a Műegyetem által működtetett alapítványokat, amelyek aktívan hozzájárulnak a szakmai, oktatási és tehetséggondozó programok megvalósításához.

A vállalat a BME alap-, mester és PhD fokozatú hallgatóinak szakmai gyakorlati lehetőséget biztosít, valamint további, szakmai vezetés mellett megvalósuló gyakornoki pozíciók is megnyílnak majd a műegyetemi hallgatók számára.

Létrehozzák az „EUROAPI Díj”-at, ezt az elismerést a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karon a legkiválóbb MSc-s diplomamunka és TDK-dolgozat szerzői kaphatják meg.

Az anyagi források adományozásán túl az EUROAPI szellemi tőkével is hozzájárul a leendő, legújabb trendeknek megfelelően képzett mérnökgenerációk oktatásához. A vállalat munkatársai az egyetemmel együttműködésben tantermi kurzusok vendégelőadóiként, számítási és laboratóriumi gyakorlatok vezetőiként a céghez kapcsolódó, valós ipari eseteken alapuló tudást osztanak meg a hallgatókkal, hogy az ipari termelést fenntartható módon fejlesszék. A Műegyetemmel közösen az EUROAPI is arra törekszik, hogy a környezetet kímélő technológiák fejlesztésének támogatásával segítsék a jövő generációi számára megőrizni a bolygónkat.

Fotó: Dr. Diószegi Zsuzsanna, az EUROAPI Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Czigány Tibor rektor, a Műegyetem képviseletében.