Az Allianz csoport konkrét fenntarthatósági célkitűzései a klímasemlegesség eléréséhez

Az Allianz csoport 2025-ig kitűzött célja, hogy a befektetési portfóliójában szereplő bizonyos eszközosztályokkal kapcsolatos kibocsátást 25 százalékkal a 2019-es szint alá csökkentse. Az Allianz az általános követelmények mellett valamennyi befektetését abból a szempontból is megvizsgálja majd, hogy azok tárgya összeegyeztethető‑e a párizsi éghajlatvédelmi megállapodás 1,5 C-os célértékével. Ezenkívül 2025-ig az Allianz csoport az összes ingatlanberuházásának teljes kibocsátását összhangba kívánja hozni a párizsi egyezmény tudományos módszerekkel meghatározott céljaival. Az Allianz csoport a jövőben évente jelentést tesz közzé arról, miként halad céljai megvalósításával, ezáltal biztosítva az átláthatóságot ügyfelei és a nyilvánosság számára egyaránt.

Az Allianz csoport ambiciózus fenntarthatósági célokat alakított ki üzletágainak működése és tevékenysége során, ezzel támogatva az éghajlatbarát gazdaságra történő átállást. Ennek keretében a biztosítótársaság vállalja, hogy a következő öt évben – a 2019‑es szinthez képest – 30 százalékkal csökkenti a tevékenységéből származó üvegházhatású gázokat. Az Allianz csoport már jelenleg is számos egyedi kialakítású, környezeti vagy társadalmi előnyökkel járó terméket és szolgáltatást kínál, és piacvezető a megújuló energiák finanszírozása terén.

Az Allianz csoport az ENSZ által életre hívott Net-Zero Asset Owner Alliance-ben (Nettó Zéró Eszköztulajdonosi Szövetség, AOA) részt vevő partnereivel karöltve a kibocsátás-csökkentési célkitűzést megalapozó módszerek kidolgozásában is részt vett. A konzultációra bocsátott, és mostanra véglegesített célkitűzési protokoll a nemzetközi éghajlatkutatás legfrissebb eredményeire épül, és napjainkban ez az egyik leginkább ambiciózus befektetőknek szóló éghajlatváltozási útmutató. A jelenleg harminchárom tagot számláló AOA tervei között szerepel a növekedés, valamint az éghajlatvédelmi normák pénzügyi szektorban történő megszilárdítása.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?