Az Allianz együttműködése az Igazgyöngy Alapítvánnyal

Az Igazgyöngyök ajándékát az Allianzosok biztosították

Idén a CSR programunk keretében (halmozottan) hátrányos helyzetben élő gyerekeknek is igyekeztünk segíteni, akik tehetségesek és ügyesek, azonban lehetőségek híján tehetségüket nehezen, vagy nehezebben bontakoztatják ki. Az Igazgyöngy Alapítvánnyal összefogva megszerveztünk egy kutyaterápiás látogatást és egy tanévvégi ajándékozást.

Az alapítvány közhasznú civil szervezetként komplex fejlesztő munkát végez, melyben a művészeti nevelés és az esélyteremtés kiemelt szerepet játszik. A keleti határszélen, a berettyóújfalui kistérségben működik 1999 óta. Fő tevékenységük a tehetséggondozás, személyiségfejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre.

10

Terápiás kutya látogatása az Igazgyöngyöknél

Egyik munkatársunk és Nugát nevű segítőkutyája 2016 tavaszán önkéntes munkára jelentkeztek, az Igazgyöngy Alapítvány pedig nyitott volt egy kutyaterápiás foglalkozásra. A program célja az ember és a kutya kapcsolatának megismertetése volt, bemutatva, hogy a kutya mennyire sokoldalú segítőtársa tud lenni az embereknek. A kutyán keresztül játszva sok mindent meg lehet tanítani a gyermekeknek. A gyerekek annyira belejöttek a játékba, hogy nemcsak az alap kulcsszavakat tanulták meg, hanem akadálypályán is átvezethették Nugátot, illetve egy bizalomépítő játékban is részt vettek.

Az Igazgyöngy ösztöndíjasok meglepetése

Az alapítvánnyal közösen az 51 legtehetségesebb, legjobb iskolai érdemjegyekkel rendelkező diákot, az „igazgyöngy ösztöndíjasokat” megleptük a segítségetekkel a tanév végén.

A gyerekek megajándékozására csapatokat toboroztunk a kollégák körében: egy-egy diák ajándékainak a beszerzését kollégáinkra bíztuk, amely nekik is hatalmas örömet okozott. Annak érdekében, hogy az egyenlőség legalább részben megvalósulhasson, minden diáknak mp3 lejátszót vásároltunk és mellé egyéb apróságokat. A lejátszóra a tanárok zenéket, hangoskönyveket, egyéb hanganyagokat töltenek fel, hogy így szórakozva, tanulva tölthessék el a nyarat.

„Nagyon szép esemény volt nálunk. Az Allianz biztosítóval ebben a tanévben kerültünk kapcsolatba. Először meglátogattak minket, megismerték, mit csinálunk, majd megindult a tervezgetés, hogyan tudnák segíteni a társadalmi szerepvállalás keretében a munkánkat.

Pár hete született meg a gondolat, hogy szeretnék megajándékozni az Igazgyöngy ösztöndíjas gyerekeit. Mi átküldtük a gyerekek nevét, fotóját, települését, mind az 51 gyerekét, ők pedig, szerte az országban, Győrtől Debrecenig elkezdtek összefogni, pénzt gyűjteni, csomagokat készíteni az igazgyöngyöknek. Abban megállapodtunk, hogy mindegyikben lesz egy mp3-as, vagy 4-es lejátszó. És ezen kívül még mindenki tett bele, amit gondolt, amiről azt remélte, örülni fog neki kis támogatottja. Sok kedves meglepetés került a csomagokba. A csomagokon kis üzenetek, és sugárzott belőlük a biztatás, a szeretet. Fontos megerősítést kaptak ma, a tanulás fontosságának üzenetével. Büszkék voltak magukra, megilletődöttek és nagyon boldogok.

Köszönjük szépen az Allianz minden dolgozójának, aki a szervezők mellé állt és egyben mellénk, az ügy mellé is. A gyerekek ugyanis mind halmozottan hátrányos helyzetűek. Úgyhogy ennek szimbolikusan is nagy jelentősége van, és minket is megerősít.” Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője az együttműködésről

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?