Az ALTEO stratégia megállapodást kötött az AutóWallis-szal

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az ALTEO és az AutoWallis azzal a céllal, hogy a jövőben összehangolják az e-mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatásaikat. A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett vállalatok megállapodásának alapja, hogy mindketten elkötelezettek a fenntartható és a transzparens működés, továbbá a zöld gazdaságra való átállás mellett. A megállapodás az e-autók töltéséhez kapcsolódó innovatív energetikai megoldások értékesítésére is kiterjed.

Az ALTEO és az AutoWallis a töltési infrastruktúra fejlesztésével, valamint az e-autók forgalmazásának további erősítésével is segíti majd a piac fejlődését.

„Az e-mobilitás a mindennapi életünk részéve válik, és a gépjárművek töltése egyre több szálon kötődik a fenntarthatósági és energiahatékonysági beruházásokhoz” – mondta el Novotny Dénes, az ALTEO e-mobilitási üzletágának vezetője. A szakember szerint otthon és a munkahelyen lehet legkényelmesebben tölteni a járműveket, azonban ez akkor tud igazán költséghatékonyan megvalósulni, ha a töltőberendezések kiépítése fenntartható megoldás keretében valósul meg. Az ALTEO önálló, a töltőberendezések üzemeltetésével és e-mobilitási szolgáltatásokkal foglalkozó üzletága, az ALTE-GO fenntartható megoldásokat kínál az elektromos töltőberendezések kivitelezésében, üzemeltetésében, lefedve az e-mobilitáshoz szükséges szolgáltatások teljes palettáját.

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi Üzletága 2020-ban közel 1000 darab elektromos, illetve hibrid gépjárművet adott el a Csoport által lefedett 14 országban, mely azt mutatja, hogy a vásárlók egyre nyitottabbak a zöld technológiákra. Ehhez azonban megfelelő töltőhálózat kell Magyarország úthálózatain és az otthonokban egyaránt, melyhez az AutoWallis Csoport tagjai eddig is élenjáró megoldásokat ajánlottak az ügyfeleknek.

Az ALTEO igazgatósága a közelmúltban elfogadta a társaság fenntarthatósági stratégiáját, melyben öt fókuszterületet jelölt ki, ahol következetesen integrálja folyamataiba és stratégiájába a fenntarthatósági és ESG szempontokat.  Kiemelt figyelmet szentel karbonlábnyomának csökkentésére, a vállalati kultúra inkluzívvá és környezettudatossá tételére, belső folyamatainak és autóflottájának zöldebbé formálására és a társadalmi felelősségvállalási tevékenység kiemelten lokális fókuszú megerősítésére.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?