Az Auchan és a Magyar Vöröskereszt ismét közös karácsonyi gyűjtésre készül

A Magyar Vöröskereszt december első két hétvégéjén az ország összes Auchan áruházában várja a nélkülözőknek szánt adományokat. Elsősorban tartós élelmiszerekre, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükség, de az ünnepek előtt szívesen fogadják az édességet, szaloncukrot is. December 11-ig online adományozásra is van lehetőség egy előre összeállított csomag megvásárlásával.

A tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezi az „Egy csomag szeretet” néven futó adománygyűjtését hazánk legnagyobb humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt és az Auchan Magyarország. Az országos gyűjtésnek ezúttal is az áruházlánc ad helyet, 24 üzletében várják az adományokat december 2-4., valamint 9-11. között 10-től 18 óráig. A szervezet összeállított egy bevásárlólistát is arról, hogy tapasztalataik szerint milyen termékekre van a legnagyobb szükség. Most főként konzerveknek (zöldség, paradicsom, máj, darálthús, készétel), száraz babnak és lencsének, citromlének, rizsnek, száraz tésztáknak, rétes- és rizslisztnek, zabkásának, zabpehelynek, instant kakaónak, gyümölcsteáknak, kisdobozos gyümölcsleveknek, tartós UHT 1,5 %-os tejnek, bébiételeknek, az ünnepre való tekintettel szaloncukornak, egyéb édességeknek tudnák a legnagyobb hasznát venni, valamint mosó- és mosogatószernek, szappannak, fogkefének, fogkrémnek, fertőtlenítőszereknek, általános tisztítószereknek. A felsorolás szórólapokon kint lesz minden áruházban.

 

December 11-ig online adományozásra is van lehetőség a karitatív szervezet által összeállított, a webáruházban “Adomány” vagy “Vöröskereszt” néven megtalálható egységcsomag megvásárlásával, amelynek értéke 3999 forint, és többféle száraztészta, étolaj, liszt, cukor és gyümölcstea van benne.

Az összegyűlt adományokból szakszerűen összeválogatott csomagok készülnek, amelyeket az országos hálózattal rendelkező Magyar Vöröskereszt megyei szervezetein keresztül fog szétosztani a rászorulóknak, főleg többgyermekes családoknak még az ünnepek előtt.

Az ismert gazdasági helyzet és energiaválság miatt a nélkülözés – legyen szó az alapélelmiszerek, ruházkodás, lakhatás vagy fűtés hiányáról – egyre nagyobb problémát jelent az egész országban. Számtalan honfitársunk nem tudja magának biztosítani az alapvető létfeltételeket, ezért nekik – egyébként rendszeresen – segíteni kell. Munkatársaink és önkénteseink jelzései alapján számuk folyamatosan nő – mondja Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. – Tavaly nagyon sikeres gyűjtést tudhattunk magunk mögött, az Auchannal közösen 10 megye többszáz településén tudtunk segíteni az ünnepek előtt. Idén különösen számítunk az Auchan vásárlók szociális érzékenységére, mi pedig most is azt vállaljuk, hogy munkatársaink és önkénteseink időben a megfelelő helyre viszik ki az adományokat.”   

Bízunk abban, hogy a mostani nehéz gazdasági helyzetben is számíthatunk vásárlóink támogatására, illetve nagylelkűségére és ismét bizonyosságot tudunk tenni a társadalmi összefogás erejéről” – tette hozzá Varga-Futó Ildikó, az Auchan CSR igazgatója.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?