Az európai csomagolási ágazat átalakításának igazi ereje

Tudta, hogy Európában a műanyag közel 40%-át csomagolásra fordítják?

Ez a műanyagfelhasználás jelentős része.

A csomagolási ágazat fenntarthatóbbá alakítása, 4 kulcsfontosságú terület kezeléséhez járul hozzá:
  1. Környezetvédelem: A fenntartható csomagolás csökkenti az ökológiai lábnyomunkat, mérsékli a környezetszennyezést, és megóvja a természetes élőhelyeket. Ez a bolygó számára elengedhetetlen.
  2. Erőforrások: A fenntartható anyagok alkalmazásával kevesebb erőforrást használunk fel, ezzel megóvjuk a bolygót a jövő generációi számára
  3. Hulladék: A fenntartható csomagolás kevesebb hulladékot jelent a hulladéklerakókban és az óceánokban. Ez egy lépés egy tisztább, felelősségteljesebb jövő felé.
  4. Politika és törvénykezés: Közös erőfeszítéseink alakítják a politikai dönté A fenntartható csomagolás befolyásolja a szabályozásokat, amelyek szélesebb körben is pozitív változásokat eredményezhetnek.

Európa jelentős lépéseket tesz a fenntartható jövő felé, és a csomagolási ágazat kulcsszerepet játszik ezekben az erőfeszítésekben.

A műanyagipar a fenntarthatóbb jövő és a körforgásos gazdaság érdekében megállíthatatlan változáson megy keresztül.

  • A környezetbarát technológiákba történő beruházások lehetővé teszik számunkra, hogy csökkentsük az ökolábnyomunkat, illetve minimalizáljuk a hulladék mennyiségé
  • A fenntartható szolgáltatások felkarolása elősegíti az innovációt és növeli versenyképességünket a globális színté Lehetővé teszi számunkra, hogy kielégítsük a fenntartható csomagolási termékek és szolgáltatások iránti növekvő keresletet.
  • A környezetvédelmi előírások szigorodnak. A környezetbarát gyakorlatokba való befektetés biztosítja, hogy egy vállalkozás megfeleljen a változó törvényeknek és szabványoknak.
  • A körforgásos gazdaságba való befektetés azt jelenti, hogy újragondoljuk, hogyan tervezzük, gyártjuk és hasznosítjuk újra a műanyag termé Az újrahasznosítható műanyagok csökkentik az új erőforrások iránti igényt, és hosszabb ideig tartják használatban az anyagokat.

A Manupackaging Magyarország immár 20 éve rengeteget tesz a fenntartható csomagolásért a körforgásos gazdaság érdekében.

A biztonságos és egyben fenntartható csomagolás mára már elengedhetetlen a szállítások esetében, elsősorban a balesetek vagy a termékkárok megelőzése érdekében.

“A műanyag is fenntartható, ha felelősségteljesen használják.”

Stretchfólia összegyűjtése, tömörítése és visszavétele:

♻    „Closing the Loop”: Létrehoztunk egy zártkörű rendszert a használt stretchfólia számára. Partnerprogramunkon keresztül támogatjuk a vállalatokat a használt stretchfólia összegyűjtésében, tömörítésében és visszavételében.

A zártkörű rendszerünkben részt vevő vállalatok különböző előnyöket élveznek, a díjazástól kezdve a fólia visszavételéért járó kétszámjegyű kedvezményekig. Ügyfeleinkkel közösen elemezzük a meglévő rendszereket, és újfajta lehetőségeket dolgozunk ki az újrahasznosítás területén, amelyek hozzáadott értéket teremtenek a csomagolási láncolatban.

 

Stretchfólia csökkentése:

Innovatív csomagológépeink, stretch és zsugorfóliáink segítségével ügyfeleinknél átlagosan 30-70%-al tudjuk csökkenteni a csomagolóanyag mennyiségét.

Erre vonatkozó esettanulmányainkat itt olvashatja: Esettanulmányok

 

BCSDH olvasóinak:

Az első lépés a fólia felhasználásának csökkentése érdekében, hogy kérje díjmentes Auditunkat. Szakértő kollégáink felmérik a vállalkozás igényeit és lehetőségeit, és ajánlásokat tesznek a csomagolóanyag hatékonyabb felhasználása érdekében. Ez segít eldönteni, mennyivel tudjuk csökkenteni a fólia felhasználását és a költségeket.

A 130.000 Ft értékű Auditunkat, most díjmentesen itt kérheti https://manupackaging.hu/audit/ Az Audit lépéseiről részletesen itt olvashat.

https://manupackaging.hu/csomagoljon-gyorsabban-kedvezobben-zoldebben/