Az önkéntességet népszerűsíti a MOL a dolgozói körében

A MOL-csoport önkéntességet népszerűsítő belső ötletpályázata keretében 27 projekt valósulhatott meg idén május és szeptember közötti időszakban, melyben több mint 500 szellemi- és fizikai munkát végző dolgozó vett részt. Az ötletverseny célja az volt, hogy a MOL-csoport működése által érintett helyi közösségek igényeivel foglalkozó, és a számukra konkrét, valós hasznot hozó elképzelések váljanak valóra.

 

A kollégák csapatokba szerveződve egy munkanapjukat töltötték óvodák, iskolák, kórházak, parkok felújításával, vagy adták át szaktudásukat diákoknak. A szükséges alapanyagok, növények, eszközök beszerzését a MOL támogatta. Többek között a MOL-csoport PB osztály önkéntesei a Budapest Bike Maffiával együttműködve 120 adag ételt főztek, melyet a civil szervezet jutatott el rászorulóknak. A Csoportszintű Beszámolás csapata az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve a szolnoki Családok Átmeneti Otthona kertjét és játszóterét varázsolta újjá: növényeket ültettek, felújították a játszóteret, új játékokat is vittek.  A csoportszintű KTD Műveleti Geológia és Geofizika szakértői a Pilisben található MOL tanösvényt tették rendbe. A sétány védett területen vezet keresztül, ahol sok szemét halmozódott fel. Az erdészet által biztosított konténerbe 10 köbméter szemetet gyűjtöttek össze.

 

A Petrolkémia Back Office kollégái a tiszaújvárosi Éltes Mátyás Iskola udvarán található játékokat és az esőbeállót festették le.  A munkában és az előkészületekben a gyerekek szülei és az iskola dolgozói is részt vettek. A MOL pénzügyi vezetőiből és IT-s kollégáiból álló önkéntes csapat a szentendrei Ferences Gimnáziumba látogatott el, ahol a diákoknak pénzügyi előadást tartottak, és pályaválasztási tanácsokkal látták el őket.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?