A munkaerőhiányra megoldást kell találni – Miskolcon nyitotta meg 4. irodáját a Randstad

A munkaerő-piaci trendekre, így elsősorban az egyre kritikusabbá váló munkaerőhiányra reagálva bővít a Randstad Hungary. A kelet-magyarországi régió sajátosságait – így a magas színvonalú közép- és felsőfokú oktatást, hagyományos ipari hátteret, a bővülő szolgáltató szektort figyelembe véve nyílt meg az új iroda Miskolcon. A megnyitón Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója mellett Dr Kiss János, Miskolc város alpolgármestere beszélt a professzionális munkaerő-piaci szereplők fontosságáról.

 

Bővít a Randstad Hungary: Magyarország legnagyobb munkaerő-közvetítő cége Budapest, Tatabánya és Debrecen után Miskolcon nyitotta meg negyedik irodáját. A terjeszkedést az általános munkaerő-piaci trendek, így elsősorban a munkaerőhiány fokozódása indokolta: „Egyre több területen alakulnak ki hiányszakmák, nehezen érhetők el a munkavállalók, sokan költöznek külföldre, a legtöbb itthon maradt álláskereső pedig passzív, vagyis foglalkoztatásban van, csak egy jó pozíció felajánlása esetén hajlandó váltani. Ezek a trendek felértékelik tevékenységünket, hiszen hagyományos módszerekkel iparágtól függetlenül egyre nehezebb megfelelő jelölteket találni, s érdeklődésüket felkelteni” – mondta el Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója.

Az új iroda nyitásának helyszínválasztását a régió sajátosságai határozták meg. „Bár az országos átlagnál magasabb a munkanélküliségi ráta a régióban, mégis döntésünket elsősorban az élénkülő gazdaság és régióban jelenlévő szakképzett munkaerőre alapozzuk. Segítenünk kell a jelölteknek és a cégeknek, hogy „eladják” magukat egymásnak.” – emelte ki a szakértő. A régió másik jól látható sajátossága az országos átlagtól elmaradó bérszínvonal, amelyre Baja Sándor szerint csak rövidtávon lehet építeni. „A dolgozók földrajzi mobilitásának növekedésével a cégeknek törekedni kell a munka termelékenységének helyi növelésére, ami a bérek felzárkóztatását teszi lehetővé. Ha ezt nem teszik középtávon nem fognak munkaerőt találni.” „A verseny élesedik, teljesen új szereplők érkeznek a régióba, illetve a már helyben működő cégek is bővítést terveznek, így azt látjuk, hogy Miskolc környékén nagyon pezsgő munkaerőpiac van, ahol tudunk hozzáadott értéket adni mind a vállalatok, mind a jelöltek számára” – mondta el a szakértő.

Dr. Kiss János, Miskolc város alpolgármestere a megnyitón hozzátette: „Miskolc dinamikusan fejlődő város mely további beruházásokra számít az itt létesítendő, Magyarország legnagyobb ipari parkjában, a szolgáltató központokba és a turizmusba. A kedvező infrastrukturális környezet mellett lehetőség nyílik a befektetések legmagasabb európai uniós támogatására is a régióban. A város szabályozásában gyorsaságot és támogatást ígér a befektetőknek. A versenyképes munkaerőt pedig a város egyeteme és középiskolái támogatják. A Randstad támogatásával a gazdálkodó szervezetek és a munkavállalók még gyorsabb egymásra találását várjuk” A megnyitón az alpolgármester mellett Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója beszélt a várható munkaerő-piaci trendekről.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?