A BASF csatlakozik a Műanyagipari Világtanácshoz

Ludwigshafen, Németország – 2018. február 15. – A BASF csatlakozott a Műanyagipari Világtanácshoz (WPC), amely a műanyagipar kulcsfontosságú vezetőinek globális szervezete. A WPC előmozdítja a globális jelentőségű iparági kérdéseket, mint pl. a műanyagok felelősségteljes felhasználása, a hatékony hulladékgazdálkodás, és megoldás a tengerek szennyezésére.

„A fenntartható módon végzett üzleti tevékenység a BASF stratégiájának szerves részét képezi, amelyet a vállalat megalapítása óta folyamatosan szem előtt tartunk. Például az egyik üzemünkben képződő mellékterméket a másik üzemünkben alapanyagként használjuk fel, így kevesebb hulladék keletkezik, és a hatékonyság is nő. Ez a Verbund-elv a BASF személyazonosságának fontos része” – magyarázta Raimar Jahn, a BASF nagy teljesítményű anyagok részlegének az igazgatója.  „Ezenkívül részt veszünk olyan kezdeményezésekben is, amelyek a globális kihívásokra igyekszenek megoldást találni és teljes értékláncokat vonunk be, mint azt tettünk a Tisztára söprés® műveletben is (Operation Clean Sweep). Ez egy nemzetközi program, amelynek célja, hogy megakadályozzuk azt, hogy a műanyag raklapok eltűnjenek a környezetben.” – mondta Jahn. „A WPC-hez való csatlakozásunkkal még jobban részt vehetünk abban, hogy olyan világot hozzunk létre, amely életképes jövőt biztosít mindenki számára magasabb életminőséggel.”

James Seward, a WPC elnöke, aki egyben a LyondellBasell alelnöke is üdvözli a BASF-et, mint új tagot, hogy segítse a WPC globális erőfeszítéseit a fenntartható eredmények elérése érdekében a műanyagipar és a társadalom számára. A WPC szerint az iparág számos erőfeszítést tett annak érdekében, hogy megvizsgálja és megakadályozza a tengeri szemétlerakást szerte a világon a „Világméretű műanyagipari szervezetek nyilatkozata a tengeri szemétlerakással kapcsolatos megoldásokra” kezdeményezés létrehozásával. A nyilatkozatot 70 műanyagipari szervezet írta alá 35 országban. A legfrissebb előrehaladási jelentés 260 olyan projektet sorol fel, amelyek a világ különböző részein befejeződtek vagy még folyamatban vannak.

A BASF tagja az Amerikai Vegyipari Tanácsnak is, valamint a PlasticsEurope-nak is, amely a WPC társult tagja, és célunk egy fenntarthatóbb, körkörös és erőforrás-hatékony gazdaság létrehozása.  A WPC nem helyettesíti a nemzeti vagy regionális műanyagipari szervezeteket. Ehelyett olyan kérdésekre összpontosít, amelyek globális vagy legalább több régiót felölelő megoldásokat igényelnek. Egy olyan vállalat számára, mint a BASF, amely minden piacon jelen van, ezek a széles körű intézkedések végrehajthatók az összes régióban, hozzájárulva a körkörös gazdasághoz és egy tisztább holnaphoz.

Tudjon meg többet a BASF erőfeszítéseiről a körkörös gazdaság területén: https://www.basf.com/en/company/sustainability/management-and-instruments/circular- economy.html

 

Tudjon meg többet a BASF műanyagokról:

https://www.plasticsportal.net/wa/plastics~en_GB/portal

 

Tudjon meg többet a műanyagipar tengeri szemétlerakással kapcsolatos megoldásairól:

https://www.marinelittersolutions.com http://www.opcleansweep.eu/

 

Tudjon meg többet a Műanyagipari világtanácsról:

http://www.worldplasticscouncil.org

 

 

A BASF-ről

 

A BASF-nél vegyi anyagokat hozunk létre a fenntartható jövőért. A gazdasági sikereket ötvözzük a környezetvédelmi és a társadalmi felelősségvállalással.  A BASF csoport mintegy 114.000 alkalmazottja azon dolgozik, hogy hozzájáruljon az ügyfeleink sikeréhez, szinte minden szektorban és a világ szinte összes országában. Portfóliónk öt szegmensre oszlik: Vegyi anyagok, nagy teljesítményű termékek, funkcionális anyagok és megoldások, mezőgazdasági, valamint olaj-és gáz megoldások. A BASF-nek 2016-ban mintegy 58 milliárd eurós forgalma volt. A BASF részvényeit jegyzik a Frankfurtban(BAS), Londonban (BFA) és Zürichben (BAS) lévő tőzsdéken. További információ a www.basf.com címen elérhető.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?