Logisztikai vállalkozással bővült a BCSDH-tagság: DPD Hungary Kft.

A 2003-ban alapított és jelenleg több, mint 300 főt alkalmazó DPD Hungary Kft. a Geopost nemzetközi cégcsoport tagja. Stratégiai céljuk, hogy működésük összes területén áttérjenek megújuló energiára, hogy javítsák környezeti teljesítményüket és csökkentsék a társadalom lokális szennyezéshez és globális felmelegedéshez kapcsolódó kockázat rájuk eső részét.

2023 év végére kitűzött céljuk, hogy Magyarországon öt városban lokálisan zéró kibocsátással szállítsanak, majd évről évre bővítve a zéró-kiszállításban érintett városok számát, 2040-re nettó zéró kibocsátókká váljanak.

A DPD Hungary elkötelezett a befogadás iránt: tagja lett a „We Are Open”/ „Nyitottak vagyunk” közösségnek, amely egy olyan vállalkozásokból és szervezetekből álló szövetség, amely mindenkit kizárólag a tettei és teljesítménye alapján ítél meg. Emellett visszaélés-bejelentési rendszert is működtetnek, amely bárki számára elérhető.

Cégcsoport szinten 6 éve készítenek fenntarthatósági jelentést. A Geopost az első logisztikai vállalkozás a világon, akiknek a fenntarthatósági stratégiáját az SBTi validálta 2023-ban. A cégcsoport stratégiájának alapja a fenntartható működés és céljuk, hogy fenntartható szállítmányozási megoldásaikkal referenciaként szolgáljanak. A BCSDH-hoz való csatlakozásukkal is ezt a szakmai kompetenciájukat szeretnék erősíteni.