Beszállítói lánc átvilágítás a Kingfisher Platformmal

Biztos hallott már róla, hogy benyújtotta a kormány a fenntartható vállalati működést ösztönző törvénymódosítási javaslatot az Országgyűlésnek, mely értelmében a kötelezett nagyvállalatoknak 2024-es üzleti évről ún. ESG Beszámolót kell készíteniük és ezzel összefüggésben környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) szempontból át kell világítaniuk és kockázat értékelniük a beszállítói láncukat. Ez a Beszámoló és értékelés a továbbiakban a mindenkori mérlegkészítéssel egyidejűleg évente frissítendő, megújítandó.  

A törvényjavaslat egyszerre növeli a hazai vállalatok versenyképességét a nemzetközi kereskedelemben mára már elkerülhetetlen fenntarthatósági átvilágítás hazai kereteinek biztosításával és fenyeget a kötelezettség elmulasztása esetén jelentős büntetéssel.

A jelenlegi gazdasági környezetben kevés szervezet rendelkezik megfelelő szakértelemmel, részletes operatív tervvel és dedikált szakképzett erőforrással ahhoz, hogy megfeleljen a folyamatosan szigorodó szabályozói igényeknek. A cégre/cégcsoportra és beszállítói láncra is kiterjedő részletes adatgyűjtés az adatok és szükséges mellékletek és hivatkozások mennyisége okán digitális megoldás nélkül szinte teljesíthetetlen kihívás, illetve megfelelően védett informatikai környezet híján jelentős adatbiztonsági és üzleti kockázatot is hordoz.

Ezen körülményekre tekintettel a törvénytervezet elő is írja az ESG adatok akkreditált informatikai rendszerekben és EU joghatóság alatt levő szerverkörnyezetben történő gyűjtését és tárolását.

A cégünk által fejlesztett KINGFISHER automatizált ESG adatgyűjtő- és értékelő platform erre a problémára kínál az Európai Unió és a legszigorúbb hazai szabályozásnak egyaránt megfelelő automatizált és megfelelően védett informatikai megoldást.

Annak érdekében, hogy 2024. évre a szervezet megfeleljen a várható jogszabályi előírásoknak, javasoljuk egy személyes találkozó keretében bemutatni megoldásunkat és megkezdeni az együtt gondolkodást a megfelelés határidőre történő biztosítása érdekében.

Lépjen velünk kapcsolatba és foglaljon rendszerbemutatót!