Biztonság és stabilitás a Covid idején is

A Grundfos már tavasszal, a Koronavírus magyarországi megjelenésekor bevezetett olyan járványügyi intézkedéseket, melyek egyszerre biztosították a munkavállalók egészségének védelmét és a vállalat gazdasági stabilitását. Most, a második hullám esetében már a tapasztalatokból építkezve hozták vissza a bevált a szabályokat, és vezettek be újabbakat a különböző ajánlások alapján, ezzel is csökkentve a koronavírus terjedésének kockázatát gyáraik területén.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a vállalatvezetés feladata, hogy garantálja a munkavállalók Grundfos-on belüli tartózkodásának biztonságát. Az intézkedések kiterjednek a munkába jutás fázisától a hazautazásig; egyebek mellett törekednek a buszjáratok bővítésére, korlátozták az öltözők használatát, home base területeket határoztak meg, melyek között az átjárást a lehető legkisebbre csökkentették, megbeszéléseik létszámát maximalizálták 10 főben és a maszkviselés a saját home base elhagyásakor kötelező. A dolgozók és látogatók (bár ez is minimalizált az elmúlt időszakban) védelme érdekében figyelmeztető feliratok és táblák kerültek ki a távolságtartásra, maszkviselésre és a gyakori kézfertőtlenítés ösztönzésére. Az automata kézfertőtlenítők kihelyezésén túl, folyamatos és fokozott a fertőtlenítő takarítás különös tekintettel a kollégák által gyakran látogatott helyiségekre, megérintett felületekre.

Amellett, hogy a megfelelő védőfelszerelés viselését biztosították kollégáik számára (maszk, kesztyű) ahol lehetséges, lehetővé tették az irodai dolgozóknak az azonnali otthoni munkavégzést, akik pedig műszakban dolgoznak a gyárakban, a be-és kiléptetés szétválasztásával biztosították, hogy a különböző műszakok fizikailag ne vagy a lehető legkevesebbet találkozzanak egymással. A kritikus operatív és gyártástámogató munkakörökben A-B munkavállalói csoportokat alakítottak ki az üzletmenet-folytonosság biztosítása érdekében.

A Grundfos Magyarország 2000 óta van jelen hazánkban, tatabányai és székesfehérvári telephelyeink közel 2400 munkatárssal. A vállalat életében az elmúlt 20 évben folyamatosan jelen van a társadalmi szerepvállalás, együttműködés helyi közösségekkel, így a jelenlegi válsághelyzetben sem volt kérdés, hogy ott segítenek, ahol tudnak. Még tavasszal egy-egy 7.000.000 Ft értékű non-invazív lélegeztetőgépet adományoztak, hogy hatékonyan tudják támogatni mind a tatabányai Szent Borbála Kórházban, mind a székesfehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban folyó gyógyító munkát, ezek a gépek most is segítik a kórházakban a betegek ellátását.

Ezen kívül, az idén 75 éves Grundfos cégcsoport Poul Due Jensen Alapítványának köszönhetően, 19.943.500,- forintot adományozhattak a Székesfehérvári Szent György Kórház – A Betegápolásért Alapítványa részére valamint 11.083.979 forintot adományozhattak a Tatabányai Szent Borbála Kórházért Közhasznú Alapítvány részére. A pénzadományokat a kórházak a COVID-19 vírusfertőzöttek kezelésében részt vevő kollégák védőfelszerelésére és mentális jóllétük segítésére (kiégés veszélyét, stressz csökkentését célzó program) valamint a kórház területére belépők fizikai egészségvédelmének biztosítására használják fel.

A BCSDH, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért szervezet üzleti ebédjén, 2020.10.08-án adták át a 2020-as év Fenntartható jövőért díjakat, és a díjazottak között van a Grundfos Magyarország is. Vállalatuk a „Biztonság és stabilitás COVID19 idején is” című megoldásával érdemelte ki a Társadalmi felelősségvállalás díjat. A programban egyértelműen megjelenik fentebb is látható szemléletük komplexitása és hogy a partnerség szelleme kiemelkedő fontosságú az érdekelt felekre összpontosítva, illetve, hogy dolgozóik egészsége mindenek felett áll.

Vállatuk vezetőségéből már tavasszal operatív vezetői csapatot hoztak létre, akik azóta is heti rendszerességgel beszélik át az aktuális teendőket, szabályokat, döntéseket és erejük, idejük nagy részét a járvány okozta válsághelyzet kezelésére fordítják.

Dolgozóikat folyamatosan tájékoztatják, őszintén és nyíltan beszélnek velük a kialakult helyzetről. Az ő hozzáállásuk, rugalmasságuk példaértékű, amiért nem lehetnek nekik elég hálásak.

Minden Grundfos-osnak köszönik a kitartását, együtt sikerülni fog!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?