Új tagvállalatunk: BASF Hungária Kft.

BASF – We create chemistry for a sustainable future

A vegyipar az új technológiák, anyagok és know-how-k egyik első számú beszállítója. A BASF szinte minden ágazatban és iparágban javaslatokat és kezdeményezéseket ajánl új termékekkel és folyamatokkal kapcsolatban. Innovatív termékeik az élet csaknem minden területén jelen vannak: egészség és táplálkozás, háztartás és építőipar, energia-előállítás és -felhasználás. Fejlesztéseik impulzusokat adnak más ágazatoknak és iparágaknak új termékek és folyamatok kikísérletezéséhez, amelyek hozzájárulnak az általános életszínvonal emelkedéséhez.

Energiahatékonyság és fenntarthatóság
A világon elsőként a BASF ad ki rendszeresen átfogó jelentést, amely az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáról szól. A vállalat dedikált célja az éghajlat védelme, az ügyfelek számára segítség abban, hogyan mérsékelhetik saját széndioxid-kibocsátásukat. A kibocsátott üvegházhatású gázok kiszámításakor a BASF a termék-életciklus elvet veszi alapul, ami azt jelenti, hogy a vállalat által gyártott termékek teljes életciklusát elemzik. BASF nem csupán létesítményeinek széndioxid-kibocsátásával számol, hanem figyelembe veszi a nyersanyagokat és intermediereket, beleértve azok termelési megoldásait, a szállítást, valamint a termékek ártalmatlanításának folyamatait is.

Társadalmi felelősségvállalás

A BASF tudatában van saját felelősségének, ezért hatáskörében aktív szerepet vállal a fenntartható fejlődés érdekében. A társadalmi felelősségvállalás szerves része üzleti felfogásunknak és igyekszünk minél jobban integrálni üzleti folyamatainkba is. Ez magába foglalja a kockázati tényezők elemzését és mérséklését, aminek segítségével támogatni lehet a már létező és az új kereskedelmi területeket is. Ezzel a megközelítéssel az adott üzleti tevékenység ökológiai, társadalmi és gazdasági környezetét is befolyásoljuk, ezáltal a cégek és a társadalom számára is előnyöket tudunk biztosítani. A BASF magyarországi projektjeinek egyike a Kids’ Lab – kölyöklabor – nevet viseli. Ez egy interaktív kémiai oktatóprogram. A projekt célja a 6 és 12 éves kor közötti gyermekek kémiai és a tudományos ismereteinek fejlesztése praktikus kémiai kísérletek segítségével. A BASF „Kids’ Lab” lehetőséget biztosít a gyerekek számára, hogy egyszerű és biztonságos kémiai kísérleteken keresztül ismerjék meg a kémia világát, ami felkeltheti a jövőben az érdeklődésüket a természettudományok iránt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?