Compocity, a céges komposztáló rendszer, a nemzetközi piacra lépés küszöbén

Közel 1,5 éves termékfejlesztési, pilot időszak után tavaly szeptemberben mutatkozott be a Planet Budapest kiállításon CompoBot, az a közösségi komposztáló megoldás, amelyet a Compocity csapata egy a lokális tápanyag körforgást támogató játékos vállalati szolgáltatásban vezeti be a hazai és nemzetközi vállalati kultúrába.

A hazai bemutatkozást egy nemzetközi termékbemutató és piacfelmérő körút követte, amelynek kiemelt állomásai voltak a Web Summit novemberi lisszaboni eseménye, amely az EU egyik legnagyobb innovációs kiállítása, ahol kiemelt “impact startups” címet kapta és az EIB 5 cég közül őket is bemutatta a twitteren, ahol 1 perces bemutatkozójuk 99.000 megtekintést ért el egy napon belül.

29 February 2024; Emese Pancsa, Compocity, during day three of Web Summit Qatar 2024 at the Doha Exhibition and Convention Center in Doha, Qatar. Photo by Ramsey Cardy/Web Summit Qatar via Sportsfile

29 February 2024; Emese Pancsa, Compocity, during day three of Web Summit Qatar 2024 at the Doha Exhibition and Convention Center in Doha, Qatar. Photo by Ramsey Cardy/Web Summit Qatar via Sportsfile

Ezt követte a Las Vegas-i CES tech konferencia, ahol a rendezvény startup megoldásai között a legjobb 5 “food-tech” megoldásként cikkeztek róluk. A közel 3 hetes californiai partnerkapcsolat építése után nemrég tértek vissza egy Közel-Keleti kiállításról, amely záró eleme volt az innovációs térképezésnek, hogy a sorozatgyártásra fordulás előtt pontosabb képet kaphassanak meglévő ügyfeleik külképviselteitől döntéshozó és munkavállalói közösségi szinten, hogyan építsék az értékajánlatot és milyen további fejlesztési igények megvalósítására fókuszáljanak.

2024 második felében megkezdődnek a külföldi teszt szolgáltatások, amelyeket mielőbb stabil külképviseletekké erősít majd az az összefogás, amelyben a munkavállalói aktivitás és elköteleződés a fenntarthatóság irányában tett lépésekkel vállalati és egyéni szinten is egy irányba mutat. Az élelem legalább annyira erőforrás, amivel pazarlóan bánunk. A folyamat végét egy jól megválasztott momentumban a körforgásban tartani, olyan lehetőség, amivel ma már tudunk városi környezetbe integrálva értéket teremteni.