Összefogás az üzleti szférában a vezető testületek arányos összetételéért, a nők részvételének támogatásáért

2024. március 7-én a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. (BÉT), a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) és az Institute of Directors (IoD) aláírta az Egyetértési Nyilatkozatot (ENY), mellyel a sokszínűséget támogatják a hazai vállalatok döntéshozó testületeiben. A kezdeményezés iránt támogatását fejezte ki és aláíróként csatlakozott több szervezet is: a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara, a Joint Venture Szövetség, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, a Menedzserek Országos Szövetsége és a Women in Energy egyesület.

Az Egyetértési Nyilatkozat az Európai Parlament 2022. évi direktíváját hivatott előmozdítani Magyarországon, mely szerint 2026 júliusára a tőzsdén jegyzett uniós nagyvállalatoknak több, mint 40 százalékát a döntéshozó testületekben (az összes igazgatói pozíció tekintetében) az alulreprezentált nemnek kell betöltenie.

Az ENY legfőbb célja, hogy a hazai üzleti szférát támogató szervezetek részvételével széleskörű összefogást építsen. A kezdeményezők támogatják további szervezetek csatlakozását az ENY-hoz, mely végső soron a hazai vállalatok döntéshozó testületeinek hatékonyságát hivatott még magasabb szintre emelni, valamint elkötelezik magukat az esélyegyenlőség, sokszínűség mellett és programokat indítanak a célok megvalósításáért. A HBLF X Mentor Executive programja felkészíti az igazgatói szerepre készülőket, mentorálást és szakmai workshopokat nyújt a résztvevőknek. A BÉT 2024-től tőzsdei jelenlét témában közreműködik a programban. A kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek is számos olyan programot támogatnak, amelyek a vállalati működésben előmozdítják az egyenlőséget: ilyen többek között a Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara sokszínűségi és esélyegyenlőségi eseménysorozata, a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara Vezetők Tűsarkúban c. rendezvénysorozata, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara Nemek közötti egyenlőség a munkahelyen c. eseménye, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Women@DUIHK női hálózata, a Menedzserszövetség Női Vezetők a Társadalomért! kampánya a Women in Energy mentorprogramja és a regionális Gender Diversity jelentései, vagy a JVSZ törekvése az 50-50%-os női és férfi arányra az elnökségi és vezetőségi összetételben.

Az Egyetértési Nyilatkozatot a Budapesti Értéktőzsde részéről Végh Richárd vezérigazgató és Máté-Tóth István vezérigazgató-helyettes, a HBLF részéről Istenesné Solti Andrea elnök és az IoD részéről Daradics Kinga elnök írta alá.

 https://www.bet.hu/                                                             https://hblf.hu/